In 30 de ani, munciti trup si suflet in cel mai mare combinat siderurgic din tara, Gabriel nu s-a temut mai tare ca acum: Arcelor Mittal a anuntat ca vinde colosul industrial de la Galati, dar despre soarta angajatilor, n-a spus niciun cuvant. 
 
 
El lucreaza in cocserie, iar sotia lui e de un an strungar- din munca grea si bani imprumutati si-au ridicat o casa.
Cand o vor termina, nici ei nu stiu. 
 
Vanzarea Arcellor Mittal e descrisa de sindicalistii de pe platforma siderurgica ca o catastrofa pentru orasul de la Dunare. 10 000 de locuitori lucreaza aici si in lipsa unui cumparator interesat, toti ar putea ajunge someri. 
 
Scenariul sumbru care ar putea afecta grav orasul in plan economico-social i-a facut pe aceiasi sindicalisti sa ceara interventia Guvernului. Vremurile in combinatul galatean au fost mereu tulburi. Ultima izbucnire a angajatilor a fost la inceputul acestui an. Atunci, au cerut salarii mai mari cu o suta de euro, dar au obtinut in urma semnarii contractului colectiv de munca o crestere de 200 de lei. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si