Peste 30 de mineri s-au înghesuit într-o mașină cu doar 8 locuri. 

Minerii se riscă pentru a pune o pâine pe masă

Deși conștienți că viața lor era în pericol, minerii s-au înghesuit în mașină, știind că până la mină mai aveau de mers prin nămol, apă și ploaie, condiții greu de descris. 

Citește și: VIDEO-UPDATE: A fost activat Planul roșu de intervenție în Gorj: trei muncitori au murit după ce mașina care-i transporta în cariera de cărbune s-a răsturnat

Între timp, este o anchetă uriașă și ies la iveală tot mai multe nereguli. La locul tragediei a fost și Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și a declarat că cei responsabili trebuie să plătească. 

Demisiile din Complexul Energetic Oltenia

Directorul Sucursalei Miniere de la CEO Oltenia a demisionat în urma accidentului de la cariera Jilţ Sud, iar doi şefi ai carierei au fost schimbaţi din funcţie. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

În urma accidentului, doi dintre şefii carierei Jilţ Sud au fost schimbaţi din funcţie, în timp ce directorul Sucursalei Miniere a demisionat.

”În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilţ Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din functia de director al Sucursalei Miniere şi a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcţie  ”,

a transmis, miercuri, CEO Oltenia, într-un comunicat de presă.

Citește și: Ciucă, reacție după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: „Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului”

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcţia de sef UMC Jilţ a domnului Dancau Doru şi numirea domnului Vulpe Viorel pe aceasta functie, precum si schimbarea din functia de sef al Carierei Jilt Sud a domnului Grecu Sorin si numirea in aceasta functie a domnului Turtoi Tiberiu  ”, a mai transmis compania.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si