Salvamontiștii din Prahova au anunţat vineri o nouă tragedie produsă în Munţii Bucegi, acolo unde un grup de patru persoane voia să străbată Brâna Aeriană.

Este o porțiune de traseu extrem de periculoasă pe marginea unei prăpăstii.

Citește și: Cine este Roberta, polițista de 21 de ani ucisă de remorca unui TIR care a derapat într-o curbă. Tânăra era din Gorj și urmase Școala de Agenți de Poliție din Câmpina

Din păcate, o fată din grup a murit după ce a alunecat şi a căzut de la o înălţime de 300 de metri.

Şocaţi de cele întâmplate, prietenii fetei au făcut atacuri de panică. Elicopterul SMURD de la  Brașov a fost chemat pentru acțiunea de salvare din munții Bucegi. 

Trupul neînsufleţit al turistei a fost recuperat de salvatorii montani.

Brâna Aeriană din Bucegi, capcana morții pentru turiștii fără experiență

Grupul de tineri era format din doi băieți și două fete. Potrivit Salvamont Prahova, la intrarea în brână, una dintre fete a alunecat și a căzut aproximativ 300 m. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Un salvator montan a recuperat întâi, prin troliere, cea de-a doua fată, care suferit un atac de panică și nu se mai putea deplasa.

Ulterior, doi salvatori montani au fost inserați și au recuperat trupul neînsuflețit.

Cei 2 băieți din grup au coborât până la Refugiul Costila, de unde au fost recuperați de către salvamontiști.

Imaginile postate de alți cățărători din escaladarea pe Brâna Aeriană sunt de-a dreptul înfricoșătoare.

Pentru a traversa Brâna Aeriană trebuie să te ții de lanțurile și cablurile fixate în stâncă.

Sunt mai multe sectoare de cabluri pe Brâna Aeriană, unele fiind mai mult sau mai puțin expuse ca celelalte, potrivit greuladeal.ro.

Cea mai expusă porțiune este chiar cea de la începutul brânei, unde poteca s-a surpat aproape de tot și practic te deplasezi doar pe perete.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si