UPDATE. Mama care și-a omorât fetița, a fost reținută în această seară pentru 24 de ore sub acuzația de omor calificat. 

Este o anchetă de proporții în Galați! O fetiță de doar 9 ani a fost găsită fără suflare în apartamentul aflat la etajul 3. Momentan, mama acesteia se află în custodia polițiștilor, pentru a explica cele întâmplate, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN. Pe lângă ea, familia mai are doi copii, de 5 și 6 care au fost luați de Protecție Copilului.

Familia a sunat de urgență la 112 

Conform unor surse, copila nu s-ar fi simțit bine încă de noaptea trecută, însă medicii ajunși la fața locului au constatat că aceasta era moartă de mai multe ore. Din primele date, se pare că fetița ar fi fost bătută, aseară, iar în timpul nopții ar fi și decedat. De altfel și urmele de trupul ei au confirmat această ipoteză. Conform sursei menționate mai sus, mama copilului i-ar fi dat și niște pastile, însă momentan nu se știe despre ce medicamente este vorba.

Fetița era aflată în plasament la familia din Galați, după ce mama ei biologică ar fi părăsit-o. Anchetatorii merg în acest moment pe mai multe piste în acest caz șocant.

Copil mort apartament Galați

Un echipaj medical a găsit o fetiță de 9 ani moartă într-un apartament din Galați.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Poliţistul care a ucis-o pe Raisa, în timp ce se întorcea de la școală, îşi află sentința. Câți ani de închisoare riscă Constantin Popescu?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acum, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a deschis un dosar penal pentru omor calificat.

Anchetă la Brașov, după moartea unui copil de patru ani, aflat în plasament

Un alt caz asemănător a avut loc la finalul anului trecut la Brașov. Atunci, o fetiță de patru ani care era îngrijită de asistenți maternali a căzut din pat, s-a lovit de un dulap, iar a doua zi a murit. Acesta nu era singurul copil de care femeia de 72 de ani avea grijă.

După această tragedie, comisia de anchetă a propus mai multe măsuri, printre care și demiterea conducerii DGASPC Timiș.

”A sistentul maternal care avea în grijă fetița de 4 ani, deși avea pregătire de asistentă medicală, nici în noaptea în care a avut loc accidentul și nici a doua zi, nu a apreciat necesar să apeleze serviciile medicale; asistenta maternală era depășită în ceea ce privește implicarea în asigurarea nevoilor particulare ale copiilor pe care îi avea în grijă, însă acest aspect nu reiese din monitorizarea activității ei; până la momentul acțiunii de control, DGASPC Timiș nu luase nicio măsură disciplinară față de vreunul dintre specialiștii implicați în caz, nefiind cerută nici măcar constituirea unei comisii de disciplină care să verifice modul în care angajații DGASPC implicați și-au îndeplinit atribuțiile”, se notează în raportul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Fetiță moartă apartament Galați

Fetița de 9 ani găsită moartă în Galați ar fi fost bătută.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Destin tragic pentru o mamă minoră. Bebelușul de 8 luni i-a murit în brațe, într-un accident de mașină, în care ea a fost singura supraviețuitoare

Cei doi frați ai fetiței au fost introduși de către DGASPC Timiș într-un program de consiliere psihologică.

Stire in curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si