Băiatul a urcat pe munte, iar sâmbătă s-a despărţit de grupul în care se afla. El a încercat o coborâre pe versantul nordic, abrupt, al Vârfului Păpuşa. În acel moment, a alunecat pe zăpada îngheţată dintr-un jgheab.

Din cauza condițiilor meteorologice, tânărul nu a putut fi localizat

Salvamontiștii din  Hunedoara l-au căutat pe parcursul nopții în zona de abrupt, sâmbătă spre duminică.

Tânărul nu a putut fi localizat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Citeste si: Un turist s-a dezbrăcat în pielea goală în drum spre Vârful Omu

Duminică de dimineață, operațiunea s-a reluat, atât pe teren, dar şi cu ajutorul unui elicopter. Bărbatul a fost găsit în zona unui perete de stâncă abrupt. Acesta a căzut aproximativ o sută de metri.

Un ucrainean s-a pierdut pe munte

Un alt eveniment a avut loc în zona Viștea Mare din Masivul Făgăraș, unde un ucrainean s-a pierdut pe munte. Acesta a fost găsit și coborât în siguranță de salvamontiști și jandarmii Postului Montan Sâmbăta. Intervenția a durat peste 10 ore. 

Bărbatul a fost localizat cu ajutorul STS

"În data de 14 octombrie, în jurul orei 18,00, în urma unui apel la 112, am primit informaţia că un turist a rămas blocat pe munte, în zona Viştea Mare, că a pierdut traseul marcat şi nu mai ştie să coboare. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un record negativ de intervenții a fost înregistrat pe munte: "Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător.''

La momentul apelului, ni s-a comunicat că nu are probleme de sănătate. Având în vedere zona greu accesibilă, precum şi condiţiile meteo de acolo, s-a constituit o echipă de primă intervenţie, din care au făcut parte salvamontişti din cadrul Salvamont Braşov şi patru jandarmi de la Postul Montan de Jandarmi Sâmbăta", a informat, sâmbătă, IJJ Braşov.

Citeste si: VIDEO| Misiune încheiată cu succes în cazul unui ucrainean rătăcit în Făgăraș. Intervenția Salvamont a durat peste 10 ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si