O adevărată tragedie a avut loc luni, după-masă, în jurul orei 16:30, după ce zidul internatului Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Hargita s-a prăbușit din senin.

David a fost ultima victimă scoasă de sub dărâmături

În total patru tineri au fost scoși dintre ruine. Doi dintre ei au fost chiar resuscitați de medici, însă, din păcate, inima tânărului de 17 ani s-a oprit.

David a fost de altfel ultimul salvat de către echipele sosite la fața locului, iar el a comunicat cu pompierii până în ultimul moment. Salvamontișii au cercetat zona cu o dronp cu termoviziune și cu un câine de căutare Salvamont, câinele fiind și cel care l-a identificat pe David.

A treia victimă scoasă înaintea lui era în stop cardiorespirator, însă manevrele de resuscitare au avut succes, iar fata a fost dusă în viață la spital.

"Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul",  a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU.)

Mort dărâmături Harghita

Cea de-a patra victimă scoasă de sub dărâmături nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

[Sursa foto: Observator]

Citește și: Motivul prăbușirii peretelui de la internatul Liceului Tamási Áron. Se caută în continuare victime: ”Iohannis a promis „România educată”, dar a livrat „România eşuată”

Una dintre fete urmează să fie transportate la Târgu Mureș

Șeful DSU, Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Acesta a spus că una dintre victime urmează să fie transportată la Spitalul din Târgu Mureș, deoarece un elicopter nu poate interveni în zonă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Este acum în așteptarea unității mobile de terapie-intensivă. Va fi mutată la Târgu Mureș, nefiind condiții de zbor pentru a fi efectuată mutarea cu elicopterul. Așteptăm concluzia cu băiețelul pe care sper că vor reuși să-l resusciteze. Nu știu dacă prăbușirea se va extinde și la restul clădirii. Acolo se va investiga de către specialiști”, a spus Raed Arafat.

Întregul incident care a șocat deja o țară întreagă a avut loc după terminarea orelor, când cei care locuiau în căminul respectiv intrau în camerele lor.

Mort dărâmături Harghita

David, un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața după ce a fost scop de sub dărâmăturile căminului.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Incident șocant! Un copil de doi ani a fost victima abuzurilor părinților săi. Micuțul a trecut prin chinuri groznice

Echipele de salvare încă fac căutări la locul tragediei

Acum, zona este izolată, iar echipele IGSU Harghita, echipele Salvamont Harghita continuă operațiunea de căutare pe sub dărâmături. Momentan, dispeceratul operativ instituit a spus că nu mai sunt victime, însă această posibilitate trebuie exclusă.

Cauza prăbușirii peretelui ar fi faptul că în zona respectivă de săptămâni bune se fac lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului. De asemenea, nu este exclusă nici posibilitatea unor infiltrații de apă în pereți clădirii care este veche de peste 110 ani. Căminul aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

”Clădirea nu a aparţine Primăriei, clădirea aparţine Bisericii Catolice, deci este domeniu privat.

Nu am de unde să ştiu dacă, în momentul de faţă are toate avizele”, a declarat Noemi Zorgo, purtător de cuvânt Primăria Odorheiul Secuiesc. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mort dărâmături Harghita

Zona afectată se întinde pe aproximativ 200 de metri pătraţi, iar alarma ar fi fost dată chiar de un pompier. Imediat la locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. 

Și Ministrul Educației, Ligia Deca a vorbit despre operațiunea contra cronometru. Aceasta a transmis din Parlament că autorităţile locale trebuie să facă o expertiză acolo unde există o suspiciune că nu este în regulă din punct de vedere structural şi trebuie intervenit cât mai repede.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si