In articol:
Bebelușul a intrat în operație pentru a-i fi corectată o malformație pulmonară congenitală. Micuțul de doar 10 luni a murit, după ce un chirurg i-a tăiat din greșeală aort pe care a confundat-o cu un vas de sânge secundar.
Micuțul a murit în timpul încercărilor disperate ale medicilor de a repara greșeala.
Patru medici, printre care și directorul secției de chirurgie pediatrică a Spitalului Regina Margherita din Torino, sunt puși sub acuzare. Au trecut doi ani de când familia copilașului, asistată de avocata Michela Malerba, a depus plângerea care a declanșat sechestrul dosarelor medicale și începerea unei proceduri judiciare.
Filmul morții bebelușului- Cum s-a petrecut totul?
La data de 15 aprilie 2021, copilașul a fost supus unei intervenții chirurgicale de lobectomie, care constă în îndepărtarea unui lob pulmonar. În timpul procedurii, chirurgul i-a tăiat din greșeală aorta copilului.
Citește și: Perle simulare BAC 2023: „Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia”
La copii sângerarea apare mai lent decât la adulți, motiv pentru care niciun membru al echipei nu a observat nimic.
Deși medicii au încercat să-l salveze pe bebeluș, acesta a murit.
De ce a murit, de fapt, bebelușul
La început, ancheta i-a implicat pe toți cei 9 medici din cele două echipe care au efectuat prima și a doua operație. Apoi, toate etapele clinice au fost abordate într-un iincident probator solicitat de magistrat. Experții spun că micuțul ar fi murit din cauza tăierii aortei în timpul lobectomiei.
În raport se mai arată că bebelușul nu a fost monitorizat cu pulsioximetru, care să țină sub control saturația. Instrumentul ar fi permis să fie înregistrate valori anormale în sala de operație.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Un bărbat a decedat în urma unui incendiu la Suceava
Această intervenție este una rară și ar fi trebuit efectuată într-un centru specializat. Jurnaliștii de la Corriere della Sera spun că raportul de expertiză i-ar fi exonerat însă pe profesioniștii care au încercat să salveze viața nou-născutului.