Copilul de 10 ani, elev în clasa a II-a la Şcoala "Sfânta Vineri" din Ploieşti, avea istoric medical, el fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace.

El a intrat, marţi, în stop cardio-respirator în timpul orei de religie, conform Observatorul Prahovean. Primele manevre de resuscitare au fost efectuate de către asistenta medicală de la școală. 

Băiețelul a fost preluat apoi de un echipaj de terapie intensivă mobilă care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, însă medicii nu l-au mai putut salva

Citeste si: Anchetă disciplinară faţă de un operator de la Ambulanţa Cluj care i-a certat pe părinţii unei fetiţe care sunaseră la 112 pentru a cere ajutor

Copilul a fost resuscitat timp de 40 de minute

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Dan Sâmpălean, a declarat, pentru Agerpres, că minorul a fost supus manevrelor de resuscitare timp de circa 40 de minute după ce a ajuns la unitatea medicală, însă el nu a răspuns intervenţiei medicilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

" La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate de învățământ din Ploiești, un elev de clasa a II-a, un băiat în vârstă de 10 ani, ar fi leșinat în timpul cursurilor. A fost solicitat un echipaj al ambulanței, fiind efectuate manevre de resuscitare. Băiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetării la fața locului. Din nefericire, copilul a decedat la spital", informează IPJ Prahova. 

Citeste si: Tragedie la săniuș. Doi copii și bunicul lor, înghițiți de un lac înghețat

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, elevul făcea sport de performanță. În trecut, acesta a mai avut câteva episoade în care i s-a făcut rău pe teren, motiv pentru care a fost dus la medic. Acolo, părinții au aflat că băiatul suferă de afecțiuni cardiace. 

Elevul avea istoric medical

Potrivit dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, copilul a fost preluat de echipa de medici de la Camera de Primiri Urgențe, care a fost informată că elevul are un istoric medical cardiac.

„Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Poliţia Prahova a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si