Close sidebar
Close sidebar

Tragedie la școală. Un elev de doar 10 ani a murit în timpul orei de religie

Tragedie la o școală din România. Un elev de doar 10 ani a leșinat în timpul unei ore și apoi a intrat în stop cardio-respirator. Medicii veniți de urgență nu l-au mai putut salva pe copil.

Razvan Ilie,

Copilul de 10 ani a fost supus manevrelor de resuscitare timp de circa 40 de minute după ce a ajuns la unitatea medicală

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Copilul de 10 ani, elev în clasa a II-a la Şcoala "Sfânta Vineri" din Ploieşti, avea istoric medical, el fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace.

El a intrat, marţi, în stop cardio-respirator în timpul orei de religie, conform Observatorul Prahovean. Primele manevre de resuscitare au fost efectuate de către asistenta medicală de la școală. 

Băiețelul a fost preluat apoi de un echipaj de terapie intensivă mobilă care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, însă medicii nu l-au mai putut salva

Citeste si: Anchetă disciplinară faţă de un operator de la Ambulanţa Cluj care i-a certat pe părinţii unei fetiţe care sunaseră la 112 pentru a cere ajutor

Copilul a fost resuscitat timp de 40 de minute

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Dan Sâmpălean, a declarat, pentru Agerpres, că minorul a fost supus manevrelor de resuscitare timp de circa 40 de minute după ce a ajuns la unitatea medicală, însă el nu a răspuns intervenţiei medicilor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

" La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate de învățământ din Ploiești, un elev de clasa a II-a, un băiat în vârstă de 10 ani, ar fi leșinat în timpul cursurilor.

A fost solicitat un echipaj al ambulanței, fiind efectuate manevre de resuscitare. Băiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetării la fața locului. Din nefericire, copilul a decedat la spital", informează IPJ Prahova. 

Citeste si: Tragedie la săniuș. Doi copii și bunicul lor, înghițiți de un lac înghețat

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, elevul făcea sport de performanță. În trecut, acesta a mai avut câteva episoade în care i s-a făcut rău pe teren, motiv pentru care a fost dus la medic. Acolo, părinții au aflat că băiatul suferă de afecțiuni cardiace. 

Elevul avea istoric medical

Potrivit dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, copilul a fost preluat de echipa de medici de la Camera de Primiri Urgențe, care a fost informată că elevul are un istoric medical cardiac.

„Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Poliţia Prahova a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI