Close sidebar
Close sidebar

Tragedie pe Autostrada Soarelui. Prefect: "Sunt 60 de victime dintre care trei decedate si 29 de masini implicate". Oamenii au fost tansportati la mai multe spitale | UPDATE

Traficul rutier este blocat, sâmbata dimineata, pe Autostrada A2, sensul Bucuresti - Constanta din cauza unui accident de circulatie care a avut loc la kilometrul 67, in zona Lehliu Gara si in care au fost implicate 15 masini. ##VIDEO32696##

,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE 13.03: Prefectul judetului Calarasi: Sunt 60 de victime dintre care trei decedate si 29 de masini implicate în accidentul de pe A2

„În acest moment au fost implicate un numar de 29 de autovehicule. Victime, totalul lor, a fost de 60 dintre care trei, decedate. 16 dintre victime au fost evaluate si au refuzat transportul catre unitatile spitalicesti. 41 de persoane au fost transportate catre spitalele din zona. Planul rosu l-am activat la propunere inspectorului sef care, de îndata, m-a anuntat despre producerea accidentului”, a declarat George Iacob, prefectul judetului Calarasi prezent la locul accidentului.

Politistii fac, sambata masuratori astfel încat sa stabileasca toata dinamica accidentului.

„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetari a rezultat faptul ca cauza principala pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la conditiile meteo rutiere.

O ceata foarte densa, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-sef George Grigore, director adjunct al Directiei Rutiere din Politia Romana.

Una dintre ipotezele anchetei este ca o masina a iesit din parcarea de la kilometrul 67 fara ca soferul sa se asigure. Grigore mai spune ca accidentul de sambata este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodata pe Autostrada Soarelui.

 

UPDATE 12.10: Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat spune că toate victimele accidentului de pe A2 au fost preluate de ambulanţe şi transportate către spitalele din Bucureşti şi Călăraşi, fiind trei persoane decedate şi 39 rănite. DSU a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru rudele victimelor: 021.26.48.515 şi 021.26.48.516.

UPDATE 11.30: Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat ca bilantul accidentului în lant produs pe Autostrada Soarelui a fost revizuit la trei morti.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Fiind o situatie în dinamica, initial am primit informatia ca sunt patru persoane decedate, ulterior a fost reactualizata cifra. În acest moment, sunt 36 de raniti si trei persoane decedate. Cifra asta poate sa fie schimbata însa deoarece interventia la fata locului continua", a declarat Arafat pentru Mediafax.

UPDATE 10.11: In acest moment sunt 39 de victime: 5 au fost transportate la Spitalul Lehliu, 3 la Spitalul Pantelimon si una la Spitalul Bagdasar-Arseni. Trei persoane au murit, au precizat reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov.

UPDATE: Din primele informatii se pare ca patru persoane au murit si alte 32 au fost ranite. Din cauza ceţei, nu pot interveni elicopterele SMURD. La fata locului a fost trimis spitalul mobil. Sunt 20 de maşini implicate, dintre care 2 microbuze. Au fost prealertate toate spitalele de urgenta din Bucuresti.

„Avem deja patru decedati, nu mai sunt persoane incarcerate. S-a activat planul rosu”, a declarat purtatorul de cuvânt al ISU Calarasi, Ovidiu Tataranu.

„Primele informatii, dar situatia este inca in dinamica, sunt ca exita doi decedati si aproximativ 20 de persoane ranite. Exista acum si persoane incarcerate pentru care se intervine. Sunt alertate judetele Calarasi, Ialomita si Bucuresti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici si asistenti suplimentar. Interventia va fi ingreunata din cauza deplasarii in ceata a echipajelor”, a declarat pentru News.ro dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din MAI.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilitati scazute, sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Ingotrafic al Politiei Române, traficul rutier este intrerupt pe sensul de mers catre Constanta, la kilometrul 67, din cauza acestui accident rutier.

Planul rosu de interventie a fost activat, astfel ca toate ambulantele disponibile au fost directionate catre locul accidentului.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI