Close sidebar
Close sidebar

Tragedie pe o plajă din Honduras: Trei femei dintr-o minoritate etnică au fost împușcate

Trei femei din etnia garifuna și-au pierdut viața duminică pe o plajă din Travesia, la Puerto Cortés, după ce au fost împușcate cu sânge rece, transmite AFP.

Laura Macovei,

Tragedie pe o plajă din Honduras: Trei femei au fost împușcate

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rasism dus la extrem pe o plajă din Puerto Cortes, după ce trei femei aparținând etniei garifune au fost ucise. 

Cele trei femei au fost ucise cu sânge rece

Comisia naţională pentru drepturile omului din Honduras (CONADEH) s-a sesizat în legătură cu uciderea a trei femei din minoritatea garifuna în regiunea Caraibelor, potrivit Agerpres.

Citește și: Un viceprimar din Cluj a fost găsit decedat. Bărbatul era dat dispărut de două zile

Am aflat cu titlu preliminar că, duminică, trei femei din etnia garifuna au fost găsite împuşcate pe o plajă din Travesia, la Puerto Cortés ”, a declarat într-un comunicat responsabila CONADEH, Blanca Izaguirre.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Potrivit raportului organizaţiei, „ cele trei femei stăteau pe malul mării când au apărut mai mulţi indivizi puternic înarmaţi şi le-au împuşcat fără să scoată un cuvânt ”. 

Minoritățile etnice, în pericol

Potrivit responsabilei CONADEH, un alt incident violent a avut loc în noaptea de 11 ianuarie, când un tânăr a fost găsit împuşcat în apropierea unei porţi a palatului prezidenţial din Tegucigalpa, „în circumstanţe care nu au fost încă lămurite de autorităţi”.

Citește și: Finul Primarului a ucis un om și a fugit

Blanca Izaguirre a spus că „regretă” că în Honduras „există o lipsă totală de respect pentru viaţa oamenilor” şi a cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a se asigura că cei vinovaţi sunt pedepsiţi. 

Minoritatea garifuna face parte dintr-un grup etnic descendent din africani şi popoarele indigene din Caraibe. Potrivit datelor transmise de Organizaţia pentru drepturile omului, peste 7.500 de femei şi-au pierdut viaţa „în circumstanţe violente" în Honduras între 2002 şi 2022, dintre care 300 doar în 2022.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI