Norocul a făcut ca în momentul în care imobilul cu două etaje s-a prăbușit, muncitorii care erau implicați în lucrările de renovare, să se afle în pauza de prânz și să scape fără nici o rană. În aceste momente, oamenii legii italieni efectuează verificări pentru a stabili dacă existau și alte persoane în clădire, notează jurnaliștii de la  ANSA.

Blocul cu două etaje era poziționat pe via Beccaria, în zona centrală a orașului Matera și s-a prăbușit în jurul orei locale 13:30.

Această clădire era nelocuită de mai mulți ani, iar în această perioadă era supusă unor lucrări de restructurare.

Tragedie pe șantier! Un bloc s-a prăbușit în timpul lucrărilor de renovare. Muncitorii se aflau în pauza de prânz

Citește și: Povestea femeii care a crescut într-o colibă de pe o insulă fără apă curentă sau electricitate, iar acum este pilot

La locul tragediei s-au deplasat de urgență pompierii, carabinierii și polițiștii locali.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acum, autoritățile efectuează verificări pentru a se stabili dacă existau alte persoane în clădire, dar până în acest moment nu s-au raportat nici victime, nici persoane dispărute.

Autoritățile au evacuat imobilele din zonă

Directorul companiei responsabile de lucrările din clădire a confirmat că, în momentul prăbușirii, nu se afla nimeni pe șantier. El și ceilalți doi muncitori și-au întrerupt activitatea pentru a lua masa de prânz.

Ca măsură de precauție în urma acestui incident, autoritățile au evacuat o altă clădire situată în apropiere, iar două unități sanitare din zonă și-au suspendat activitatea.

Citește și: Povestea emoționantă a unei tinere românce care a fost adoptată în Italia: „ Cineva mi-a spus să mă întorc în România”

Se pare că la fața locului există miros de gaz, iar pompierii colaborează cu tehnicienii de la câteva companii specializate pentru a investiga această situație.

Pe rețelele de socializare au început să apară primele imagini ale clădirii prăbușite. Un martor a descris scena într-o postare pe Facebook:

„La Matera, liniștea dinaintea prânzului a fost întreruptă de un zgomot care a sunat ca o bombă. Ne-am uitat pe fereastră și am văzut un morman de dărâmături: o clădire nelocuibilă de pe strada Protospata, colț cu Beccaria, s-a prăbușit. Dacă mă gândesc la milioanele de ori când am trecut pe acolo, pe jos sau cu mașina… sperăm că în acel moment nimeni nu a făcut asta.”

Citește și: Povestea dureroasă a unei bunici din România care se luptă pentru a-și vedea nepoții. Familie destrămată de plecarea în Italia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si