Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Daniel Vasile: "Sunt cel putin 13 autospeciale de stingere, 4 autoscari, dar si echipaje SMURD.

Cu siguranta se depaseste numarul de 150 de pompieri."

Lacrimi amare au inlocuit cuvintele purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov. Era la doar cativa pasi de subofiterul care si-a dat viata pentru misiune.

Daniel Vasile: "In spate a fost focarul, ca sa spunem asa, si, din cauza caldurii, placile din prefabricate au cazut peste acesta."

4 pompieri faceau parte din echipa care inspecta lateralul halei. Temperaturile uriase, generate de flacarile puternice, au topit, practic, structura de rezistenta. Iar fumul inecacios a completat tabloul hidos al acestei tragedii.

Daniel Vasile, pdc ISU B-IF: S-au apropiat foarte mult, vizibilitatea redusa nu le-a permis sa-si dea seama ca acel perete s-ar putea prabusi.

Colegii lui au realizat imediat ca ceva rau s-a intamplat, dar nu putut decat privi neputinciosi. Intreaga cladire se putea prabusi oricand, iar riscurile erau prea mari.
Abia dupa cateva ore trupul lui Razvan Dumitru a fost scos de sub daramaturi.

Daniel Vasile, pdc ISU B-IF: Cred ca fiecare dintre ei a incercat sa faca ce stie mai bine, asta-i soarta

In varsta de 34 de ani, subofiterul a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent. Barbatul, care facea parte din detasamentul Buftea-Magurele, lasa in urma o fetita de 11 ani.


Era 7 jumatate dimineata cand dispeceratul pompierilor era alertat despre incendiul din fabrica de pantofi. 13 autospeciale au gonit initial spre interventie, dar valvataia deja inghitise toti cei 2.000 de metri patrati ai halei.

"La mai bine de 3 ore de cand a izbucnit acest incendiu flacarile in continuare genereaza un fum extrem de negru si de dens, care este vizibil cu ochiul liber de aici, de la cateva sute de metri distanta, ba chiar si din Capitala."

4 autoscari au fost aduse, dar militarii s-au lovit de o noua piedica: alimentarea cu apa.

"Cea mai mare problema a pompierilor este ca nu exista surse de apa in acel depozit, asa ca autospecialele trebuie sa faca, efectiv, ture de du-te vino intre depozit si cea mai apropiata localitate pentru a putea realimenta."

Pe langa pompieri, la locul incendiului au ajuns si comisarii Garzii de Mediu, care s-au temut ca plasticul ce ardea in interiorul halei sa nu se transforme intr-un nor toxic pentru populatie.

Brandusa Orasanu, comisar Garda de Mediu Ilfov:" Avem avantajul, insa, ca ne aflam la mai mult de un kilometru de zona locuita, astfel incat starea de sanatate a populatiei din vecinatate este putin pusa in pericol."  

Parchetul Militar a deschis deja un dosar penal de ucidere din culpa in cazul pompierului care si-a pierdut viata, dar si pentru neluarea masurilor legale de securitate in munca.
Daca cineva se va dovedi responsabil pentru tragedie ramane de vazut in urma anchetei. In acelasi timp, pompierii trebuie sa stabileasca si ei de la ce a pornit dezastrul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si