În Biblie, numarul 17 simbolizează „depăşirea inamicului” şi „victoria totală”. Dumnezeu a biruit păcatele oamenilor rebeli, atunci când a început să inunde pământul prin ploaie pe data de 17 a lunii a doua ebraice. Arca lui Noe şi opt pasageri de pe aceasta s-au odihnit pe Muntele Ararat pe data de 17 a lunii a şaptea (chiar în mijlocul perioadei anuale cunoscute sub numele de Sărbătoarea Corturilor).

Isus Hristos a câştigat o victorie totală asupra morţii şi mormântului, atunci când Dumnezeu l-a înviat în apropiere de apusul soarelui, pe 17 Nisan.

Mereur revine numarul 17, cum se vede…

ANAGRAMA MORŢII LA ITALIENI

Este considerat de către italieni număr de rău augur, asemeni numarului 13 în Occident. Astfel, in Italia, nu există nici o cameră cu numarul 17, nici etajul 17, etc. Aceasta pentru că în litere romane se scrie XVII, care este considerată anagrama şi valoarea numerică a expresiei latine VIXI, care înseamnă „Am trăit„, prin urmare, prin deducţie, „Am murit„.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Numarul 17 are legatura si cu unul dintre cele mai mari dezastre aviatice din toate timpurile.

Cursa MH 17 Malaysian Airlines a fost ţintită şi doborâtă la ora 17 de o rachetă sol-aer Buk de fabricaţie rusească, lansată de separatiştii pro-ruşi din republica autodeclarată Lugansk sau Donetsk.

Avionul, un Boeing 777, era la exact 17 ani de la primul său zbor, care a avut loc pe 17 iulie 1997.

Nu in ultimul rand, pe 17 august 2017 a avut loc atentatul de la Barcelona care s-a soldat cu 14 morti si 130 de raniti.
o dubă a intrat în mulţimea aflată în cartierul istoric Las Ramblas şi câteva ore mai târziu o maşină a intrat în mulţimea de pe faleza din staţiunea Cambrils. Masacrul a avut loc chiar de Zilele Barcelonei, teroristii stind ca metropola va fi plina de turisti in perioada respectiva.

O alta tragedie fara margini a avut loc pe 17 august, anul curent. O mama s-a aruncat, impreuna cu cei trei copii ai ei, in fata trenului. Femeia era insarcinata a patra oara, dar nu mai voia copilul si nici nu putea sa faca avort din cauza religiei. Tanara de 30 de ani din Branesti suferea de depresie si fusese internata de doua ori intr-un spital de psihiatrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si