Traian Băsescu nu crede că Federația Rusă va invada Ucraina, dar va avea o politică de consolidare a regiunii Donabasului, regiune prorusă, cu cele două așa-zise republici de tipul Transnistriei.

Citeste si: Rusia face lista neagră a persoanelor care urmează să fie ucise sau trimise în lagăre după invazia Ucrainei

"Este model deja consacrat în politica rusă: când vrei să blochezi accesul unui stat către UE sau NATO, îi ocupi o parte din teritoriu.

Este ceea ce au făcut cu Republica Moldova, cu Georgia, care era candidată pentru intrare în NATO”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Traian Băsescu: "Nu este tipul de intervenție care să-i aducă glorie lui Putin”

Dacă Rusia ar ataca, totuși, Ucraina, va fi un război lung pentru Federația Rusă, pentru că armata ucraineană nu mai e cea din 2014, spune Traian Băsescu.

„Ucraina a primit echipamente militare de ultimă generație, echipamente defensive, ceea ce va face foarte riscantă viața armatei de tancuri a lui Putin în Ucraina, dacă ar intra; are echipamente de infanterie foarte moderne, deci armata rusă va avea pierderi și nu este tipul de intervenție care să-i aducă glorie lui Putin”, a explicat Traian Băsescu. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ultima șansă pentru evitarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Putin și Biden au convenit să se întâlnească

Fostul președinte nu crede că în momentul de față Vladimir Putin este în situația în care să explice populației că are pierderi umane, are militari mulți pe care îi pierde zilnic, în condițiile în care invadarea Ucrainei "nu era nici necesară, nici oportună".

Traian Basescu: „Putin s-a acoperit de glorie pentru că în două zile a ocupat Georgia și pe urmă a rămas în Abhazia și-n Osetia de Sud, s-a acoperit de glorie că a ocupat Crimeea fără să piardă un soldat"

[Sursa foto: Facebook / Traian Basescu]

„Putin s-a acoperit de glorie pentru că în două zile a ocupat Georgia și pe urmă a rămas în Abhazia și-n Osetia de Sud, s-a acoperit de glorie că a ocupat Crimeea fără să piardă un soldat, s-a acoperit de glorie că a aprovizionat cu armamente separatiștii din bazinul Donbasului și fără să piardă soldați ruși, a făcut o mare problemă de securitate și suveranitate Ucrainei. Dar dacă invadează Ucraina, va fi un război în care va avea pierderi", spune fostul șef de stat.

Când va avea loc summit-ul dintre Putin și Biden

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit să se întâlnească în cadrul unui summit privind criza din Ucraina, la propunerea omologului lor francez Emmanuel Macron, a informat luni presa internațională.

Conform textului integral al comunicatului de presă al preşedinţiei franceze care anunţă această reuniune la nivel înalt, Joe Biden și Vladimir Putin au convenit să se întâlnească pentru a evita conflictul armat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  MAE recomandă părăsirea Ucrainei

Acest summit ar urma să fie extins ulterior la "toate părţile interesate" şi să se concentreze pe "securitatea şi stabilitatea strategică în Europa", a precizat preşedinţia franceză, adăugând că reuniunea la nivel înalt va începe să fie pregătită începând de joi de către Statele Unite şi Rusia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si