Traian Băsescu susține că PSD-ul se mobilizează cel mai bine la locale și că politicienii de la centru ar putea beneficia de munca activiștilor din teritoriu.

Cât despre o eventuală sesizare a CCR pentru nominalizarea lui Orban, Băsescu a afirmat, la Digi24, că președintele are dreptul de a nominaliza repetat de câte ori vrea aceeași persoană.

traian basescu
traian basescu

Citeste si: VIDEO| Ludovic Orban este propunerea lui Klaus Iohannis pentru premier. Anunțul președintelui

Ludovic Orban este propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României. Klaus Iohannis a făcut anunțul, joi seară, după terminarea consultărilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”După ce m-am consultat cu toate partidele, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a subliniat, însă, că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune.

Citeste si: Familia Elenei Băsescu s-a mărit! Fotografia emoționantă postată de EBA în urmă cu puțin timp: „Elena a adus pe lume al patrulea copil?”

Iohannis a reluat argumentele conform cărora avem un guvern care vrea să schimbe lucrurile şi un PSD care vrea să oprească lucrurile, iar PNL a dorit să aducă îmbunătăţiri alegerilor locale, PSD nu a dorit, a depus moţiune, moţiunea a trecut.

Citeste si: PSD, decizie de ultimă oră după ce Ludovic Orban a fost desemnat premier

” Întoarcerea la electorat este soluţia corectă şi satisface nevoia de democraţie în România.

Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune. Am prezentat partidelor această opţiune, unii au fost părere că este bine, alţii că trebuie să se mai consulte în partid. Este normal şi pot să înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne. Acest lucru sper să se întâmple repede.

”Următorul pas este desemnarea unei persoane care să formeze un nou guvern”, a declarat Iohannis, înainte de a anunţa nominalizarea lui Ludovic Orban.

Guvernul Orban a fost demis miercuri ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, cu 261 de voturi ”pentru”.

Citeste si: Dan Voiculescu îi propune lui Klaus Iohannis să vină cu o surpriză: A treia cale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si