În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti!”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Fostul președinte a anunțat de săptămâna trecută că a trimis PMP oferta sa de candidatură pentru Primăria Capitalei.

„Eu nu prea ştiu să pierd, n-am învăţat treaba asta în politică şi dacă intru în competiţie o să fac tot ce se poate să câştig.

Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului”, a afirmat fostul primar general al Capitalei.

„Bun, și oferta USR-PNL care este?”

Întrebat săptămâna trecută dacă o eventuală candidatură a sa nu va rupe din voturile alianței USR-PNL și va favoriza candidatul PSD, Traian Băsescu a răspuns:

„Bun, şi oferta USR-PNL care este? Desfiinţaţi-vă, voi PMP, că noi suntem nişte băieţi deştepţi. Ăştia au început să procedeze ca băieţii deştepţi din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidaţi. Democraţia este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Da, sunt hotărât să intru în competeţie dacă PNL şi USR vor considera că pot să batjocorească PMP. Adică să ne spună: votaţi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Şi responsabilitatea dacă Firea va rămâne primar general va fi a lor.

Pot să spună (că PMP rupe din voturile lui Nicușor Dan- n.r.), eu am întâlnit multe porcării. Eu le spun public ce le-am mai spus: faceţi alianţă politică sau electorală care să concentreze toată dreapta, cu Nicuşor candidat, cu liste comune, că e singura soluţie să o scoatem pe Firea din fotoliul de la

Cişimgiu. Dacă nu ne acceptă, mă văd fără obligaţia înţelegerii.

Nu voi fi lacheu. Cum e posibil să spui unui partid, fie el şi mai mic, dar care are 10%, procent probat la europarlamentare, tu îmi susţii candidatul, dar eu nu vreau să te primesc pe liste”, a spus fostul lider al PMP la Adevărul live.

Dreapta reunită fără PMP

Premierul Ludovic Orban anunța în urmă cu două săptămâni că a fost semnat oficial un acord comun între PNL, USR și PLUS  pentru susținerea candidaturilor pentru București.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare- şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

La rândul său, liderul USR București, Claudiu Năsui, declara că activitatea consilierilor generali și locali ai PMP a cântărit deciziv în refuzul partidului său de a susține o alianță pentru București cu PMP.

„Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv.

Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți”, explica, la RFI, Năsui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si