Așa începe mesajul video emoționant al unei tinere de origine română din Italia, Georgiana Degeratu, care în urmă cu aproape opt ani a suferit un accident ce a lăsat-o cu un braț paralizat complet. Tânăra și frumoasa noastră conațională, în vârstă de 22 de ani, locuiește de mult timp alături de părinții ei în localitatea Borgo San Dalmazzo din provincia Cuneo, iar povestea sa este relatată de site-ul TargatoCN.it.

Citeste si: Povestea uluitoare de viață a unor surori care trăiesc în condiții mizere. Mama a murit, iar tatăl este bolnav

Dramaticul accident a avut loc în luna august a anului 2012 și rănile suferite i-au provocat, printre altele, o paralizie la brațul stâng. Georgiana avea atunci doar 15 ani și viața la acea vârstă este deja complicată pentru orice adolescent, mai ales dacă se află într-o țară străină.

„Primii doi ani au fost grei. Mergeam la liceu (Liceul Științific Peano din Cuneo – n.r.). Colegii mei creșteau și eu nu creșteam în paralel cu ei fiindcă evoluția mea a fost încetinită. Am fost nevoită să o iau de la capăt, să renasc și am început să-mi reconstruiesc viața. În acest proces au fost fundamentali părinții mei care m-au ajutat foarte mult”, povestește Georgiana.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Călin are 18 ani și suferă de cancer cu mutații genetice! Concurenții de la Puterea Dragostei strâng bani pentru tratamentul lui

„Pentru mine nu este un handicap. Pur și simplu de 8 ani încoace trăiesc cu acestă «nelimitare». Am făcut și teza la bacalaureat pe această temă. În fiecare zi trăiesc fără brațul stâng, lucru care mă pune față-n față fără-ncetare cu provocări zilnice.

Fiecare zi pentru mine este o provocare. Pentru mine este complicat și să decojesc o banană sau să tai o roșie! Dar tocmai aceste situații sunt cele care mă fac să fiu mai creativă și mai puternică. În cele din urmă obțin aceleași rezultate ca toți ceilalți, doar că o fac în modul meu. Am dezvoltat o forță incredibilă de care nici măcar eu nu eram conștientă înainte de accident”, adaugă tânăra de 22 de ani.

Iar în ceea ce privește planurile sale de viitor, Georgiana își va construi și gestiona propria afacere.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Catrina vrea să trăiască! ”Să fiu alături de copilul meu aici, nu "din cer"! Povestea cutremurătoare a unei mame diagnosticate cu cancer mamar! Prețul vieții ei: 75.000 de euro!

„Cu ajutorul părinților mei voi deschide un birou de Nutriție, Naturopatie și Mindfulness pentru a ajuta persoanele să se relaxeze, să deblocheze nodurile energetice și să elaboreze planuri nutriționale legate de bunăstarea psihologică.

Într-o anumită măsură fac deja asta la pizzeria ”Il Corsaro” pe care o gestionează părinții mei la Cuneo. Am studiat rețete de pizza echilibrate și benefice pentru sănătate, am creat noul lor meniu și mă ocup de aluaturi speciale cu ingrediente sinergice”, mărturisește românca noastră, conform rotalianul.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si