Close sidebar
Close sidebar

Trăim cel mai călduros an înregistrat vreodată? Situație alarmantă după temperaturile record de până acum

Anul 2024 ar putea deveni cel mai călduros an înregistrat vreodată, după ce, până acum, 2023 a fost declarat cel mai călduros de când se fac măsurătorile.

Alis Pop,

Meteo

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vara aceasta ne-a adus multe zile caniculare și se pare că nu doar România s-a luptat cu gradele multe din termometre, ci întreaga planetă. Temperaturi record s-au înregistrat în fiecare colț al lunii, mai ales în luna iulie a acestui an. 

O arată datele care spun că sunt șanse de 77% ca anul 2024 să devină unul dintre cei mai fierbinți cinci ani înregistrați vreodată, potrivit NOAA, care are date colectate de 175 de ani încoace.

Citește și: România, între temperaturi extreme, își numără victimele. Vremea face ravagii

Planeta se încălzește și mai mult de la an la an

Concret, luna iulie a fost cea mai călduroasă la nivel global, înregistrându-se 1,21 grade Celsius peste media secolului XX, atunci când au fost 15,8 grade Celsius.

Astfel, Africa, Asia și Europa au înregistrat cea mai călduroasă lună iulie, în timp ce pentru America de Nord luna trecută a fost a doua cea mai călduroasă iulie de când se fac măsurători.

Și aceeași situație este și când vine vorba de temperatura apei. Oceanele au înregistrat și ele a doua cea mai caldă lună iulie din toate timpurile. 

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”- antena3.ro

"Efectele devastatoare ale schimbărilor climatice au început cu mult înainte de 2023 şi vor continua până când emisiile globale de gaze cu efect de seră vor atinge neutralitatea carbonului", a comentat săptămâna trecută Samantha Burgess, directoarea adjunctă a departamentului de schimbări climatice (C3S) al Copernicus, notează digi24.

Meteo

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO Jumătate din țară scapă de caniculă. Avertizare ANM de vijelii- HARTA

Chiar și cu aceste date la bază, agenția europeană Copernicus a estimat că luna iulie a acestui an a fost cu puțin mai răcoroasă față de cea a anului trecut, atunci când ne-am confruntat cu temperaturi și mai mari. 

Însă, de precizat este și faptul că situația meteo la nivel global este alarmantă, având în vedere că în fiecare lună, de un an încoace, se ating maxime record.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI