Gabriela Ghizel, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

De câți bani are nevoie o familie pentru a duce o viață decentă

„Se pare că suma de care avem nevoie să ducem un trai decent, nu neapărat bun, a crescut față de anul trecut cu peste 15 procente. Explicația e simplă: toate s-au scumpit, de la alimente și până la combustibil și utilități.

Așadar, o persoană care locuiește singură ar avea nevoie de 704 lei doar pentru a-și cumpăra mâncare. Pe îmbrăcăminte și încălțăminte ar da 204 lei, adică nici măcar o geacă pentru sezonul rece, iar grosul cheltuielilor ar merge pe rata la casă utilități și dotarea locuinței. Pentru educație și cultură, de pildă, i-ar mai rămâne numai 57 de lei. În total, 3.807 lei.

Unde-s doi puterea crește, dar și cheltuielile. Două persoane adulte care locuiesc împreună, să zicem un cuplu, au nevoie de 1.274 de lei doar pentru a face piața. Pentru locuință ar da 2.800 de lei. Haine și-ar cumpăra amândoi de numai 390 de lei pe lună. Așa ajungem la coșul lor total: 6.162 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Când apare un copil, cheltuielile cresc exponențial. Familia ar avea nevoie de încă cel puțin 2.000 de lei ca să acopere nevoile. Mâncarea și cheltuielile pentru casă înseamnă peste 50% din bugetul total de 8.205 lei pe lună. Totuși, pentru vacanțe și recreere, acest grafic indică numai 270 de lei lunar.

În final, o familie cu doi copii deja ar trebui să se apropie de pragul de 10.000

de lei. Se consideră că aceștia au nevoie de un spațiu mai mare, deci cheltuieli suplimentare cu întreținerea și utilitățile, și mult mai multă mâncare. Aproape 2.100 de lei se duc numai pe alimente, iar pentru sănătate, vacanțe și alte cheltuieli asemenea se mai duc peste 3.000 de lei. Așadar 9.978 de lei pentru un trai decent.”, transmite Gabriela Ghizel, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si