Delta Vacaresti a ajuns o adevarata oaza de liniste si frumusete, chiar cand aproape nimeni nu mai credea ca se mai poate face ceva in acest sens.

Ani buni, zona a reprezentat un adevarat focar de infectie. Gunoaiele zaceau aruncate pe camp si se intindeau pana peste parapetul care delimiteaza parcul natural.
Sobolanii si serpii faceau casa buna cu celelalte 90 de specii de pasari si mamifere identificate in Delta Bucurestiului. Plus gaini, porci si caini, acestia din urma la fel de agresivi precum stapanii lor, de etnie rroma.  Casele lor, ce erau ascunse prin vegetatia bogata si nu puteau fi vazute din strada, erau improvizate din materiale gasite la groapa de gunoi, dupa cum a scris WOWbiz.ro AICI.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 

Acum insa, lucrurile stau cu totul altfel, dupa amenajarea parcului natural. Delta Vacaresti e plina de verdeata, pomi plantati, plante, pasarile zboara deasupra lacului, in plus, e o curatenie de nedescris.
Privelistea minunata, linistea si miresmele plantelor atrag persoanele. Astfel, in fiecare seara, parinti cu copii ies la plimbare cu role sau biciclete, pe marginea parcului natural, iar indragostitii se plimba agale. Desi pe margine nu sunt banci, acestia se asaza pe verdeata, mai ales ca acum nu mai sunt gunoaie.

Conform locatarilor, in urma cu aproximativ o luna Printul Charles a vizitat Delta Vacaresti si a si plantat un plop alb. 
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si