Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au adoptat noi măsuri în beneficiul transportatorilor. Conform primelor formule de calcul, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0. 

"Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la "Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat".

Când va fi aplicată noua formulă de calcul?

Formula de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, se menționează în documentul menționat. De asemenea, au fost aprobate cererea de autorizare a modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil, dar și cererea de avizare a modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. 

În ședința care a avut loc vineri, 19 ianuarie Savu Adrian a fost numit în funcţia de conducător executiv al societăţii One Insurance Broker de Asigurare- Reasigurare SRL, pentru un nou mandat. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noi tarife RCA

ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru camioane peste 16 tone.

[Sursa foto: Inquam Photos / George Călin]

Citește și: El este Gabriel, adolescentul care și-a pus capăt zilelor din dragoste pentru Geo. Părinții săi sunt în stare de șoc: ”Nu mai doarmea”

Premierul Marcel Ciolacu consideră benefică noua măsură

Marcel Ciolacu a comentat la scurt timp după decizie. Așadar, acesta spune că transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

"Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință. Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari. În plus, se va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Noi tarife RCA

Imagine de la protestul transportatorilor.

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Tot el a spus că Guvernul va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor și transportatorilor. Între timp, joi, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a aprobat un protest de trei zile al fermierilor și transportatorilor în Piața Constituției, cu 5.000 de oameni și 200 de vehicule. Acesta va avea loc de duminică până marți în parcarea din Piața Constituției.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si