Ei se plimba cu barca, in timp ce victima e tarata de o mana spre mal! Sub privirile impietrite ale parintilor, scafandrul ii abandoneaza trupul lui Razvan in apa, in apropiere de mal. Niciunul dintre salvatori nu sare sa-l resusciteze, desi martorii incep sa se revolte.

"Ambulanta, toti erau acolo, se uitau ca la televizor  Ziceau oamenilor sa l lase acolo, sa nu puna mana, ce, e burete? Cand vezi un animal nu  il lasi, il scoti, nu?"

Dupa ce cadrele medicale se leapada de adolescent si refuza resuscitarea, spunand ca baiatul e mort, prietenii tanarului il scot din apa. Apoi, cu mainile goale, tatal baiatului si un prieten de-al sau incep masajul cardiac si ii fac respiratie gura la gura.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Desi resuscitarea oamenilor este una stangace, medicii nu intervin sa-i ajute, ba din contra. Le explica rudelor revoltate ca nu se mai poate face nimic.

"Avea sansa. da. A murit cu zile din cauza lor, n a pus mana deloc pe dansul"

Parintii lui Razvan sunt devastati de cele intamplate sub ochii lor. Povestesc inlacrimati ca  inainte de tragedie au mers in familie pe malul Siretului, sa stea la plaja. Au intrat sa faca o baie, dar baiatul de 17 ani ar fi cazut intr-o groapa din rau si a disparut de langa ei.

Parintii sunt siguri ca, daca medicii si scafandri l-ar fi scos la timp si i-ar fi dat primul ajutor, Razvan si-ar fi revenit.

Acum, imaginile revoltatoare au ajuns pe masa sefilor de la ISU, care sunt in plina ancheta disciplinara.

Colonel Cristian, sef ISU Botosani:

"Dupa operatiunea de salvare echipajul nostru trebuia sa il transporte la echipajul medical si sa inceapa masurile de prim ajutor si a manevrelor de resuscitare consiliul va stabili gradul de vinovatie si daca se impune se vor aplica si sanctiuni"

Atat cadrele medicale, cat si echipajul ISU care a intervenit ar putea fi dati afara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si