Vaccinurile nu pot fi singua soluție

"Peste 73% din populaţia adultă a UE este în prezent vaccinată complet, iar această rată este încă în creştere. Însă vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns în faţa COVID-19. Oamenii continuă să se infecteze şi să se îmbolnăvească. Va trebui să ne continuăm eforturile de a preveni îmbolnăvirile prin vaccinare şi în acelaşi timp să ne asigurăm că le putem trata cu soluţii terapeutice.

Prin semnătura de azi, încheiem cea de-a treia achiziţie şi ne respectăm angajamentul în temeiul Strategiei Terapeutice a UE privind f acilitarea accesului la medicamente de ultimă generaţie pentru pacienţii COVID-19", a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Citeste si: Americanii nu vor a treia doza pentru toti

Dacă vaccinarea rămâne cea mai puternică armă atât împotriva virusului cât şi a variantelor sale, tratamentele au un rol extrem de important în strategia de răspuns la COVID-19, consideră Comisia Europeană.

Acestea contribuie la salvarea de vieţi, accelerează timpul de recuperare al bolnavilor, reduc durata de spitalizare şi în ultimă instanţă reduc din presiunea asupra sistemelor de sănătate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Lista localităților intrate în scenariul roșu. Aici ai nevoie de certificat COVID

Cum funcționează tratamentul aprobat acum

Tratamentul produs de compania Eli Lilly este o combinaţie a doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab şi etesevimab) pentru tratarea pacienţilor COVID-19 care nu au nevoie de oxigen, dar sunt în grupul de risc de a dezvolta forme severe ale bolii.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită abilitatea sistemului imunitar de a lupta cu coronavirusul. Ei se lipesc de proteina spike şi blochează astfel capacitatea virusului de a se ataşa de celulele umane, conform comunicatului citat.

Citeste si: Colții valului 4 al pandemiei îi împinge pe români să se vaccineze

Sunt 5 tipuri de tratament anti-COVID

Semnarea acestui contract marchează cea mai recentă evoluţie a acestui prim portofoliu format din cinci soluţii de tratament promiţătoare, anunţate de Comisie în cadrul Strategiei Terapeutice COVID-19 a UE în iunie 2021.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali produs de Eli Lilly este în prezent analizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), potrivit Agerpres. Optsprezece state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de tratamente.

Citeste si: Vaccinarea cu doza nr. 3 ar putea începe de săptămâna viitoare, spune medicul Valeriu Gheorghiță

Citeste si: Vaccinarea cu doza nr. 3 ar putea începe de săptămâna viitoare, spune medicul Valeriu Gheorghiță


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si