Noul tratament este pe bază de celule imunitare modificate genetic și pare că funcționează.
Alyssa s-a vindecat de leucemie
Tratamentul a dat roade în cazul Alyssei, o fetiţă de 13 ani, care a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică T în 2021. Cancerul de sânge nu a răspuns la tratamentele convenţionale, nici la chimioterapie sau la transplantul de măduvă osoasă.
Astfel, ea a intrat într-un studiu clinic la Spitalul de pediatrie Great Ormond Street (GOSH) din Londra pentru un nou tratament ce utilizează celule imunitare modificate genetic de la un voluntar sănătos.
Citește și: O mamă și-a omorât bebelușul din cauză că l-a legănat prea tare
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ea a intrat în remisie pentru 28 de zile, ceea ce i-a permis să primească un al doilea transplant de măduvă osoasă pentru a-şi reface sistemul imunitar. După șase luni de zile, Alyssa 1se simte bine! şi s-a întors acasă, în Leicester, Anglia, unde primeşte îngrijiri medicale.
" Fără acest tratament experimental, singura opţiune a lui Alyssa ar fi fost îngrijirea paliativă", a declarat spitalul, potrivit unui comunicat.
În ce constă noul tratament
Leucemia acută limfoblastică afectează celulele sistemului imunitar, limfocitele B şi T, care luptă şi protejează împotriva virusurilor.
Tratamentul constă în transformarea chimică a unor mesaje din codul ADN, ALyssa fiind primul pacient cunoscut care a primit celule T modificate.
Citește și: Familia lui Pele, mesaj în legătură cu starea fotbalistului: „El va fi bine. Va vedea Brazilia câştigând trofeul a şasea oară”
„ Aceasta este o demonstraţie excelentă a modului în care, cu ajutorul echipelor de experţi şi al infrastructurii, putem combina tehnologiile de ultimă oră din laborator cu rezultate reale în spital pentru beneficiul pacienţilor”, a declarat Waseem Qasim, imunolog consultant şi profesor la GOSH.