Noul tratament este pe bază de celule imunitare modificate genetic și pare că funcționează. 

Alyssa s-a vindecat de leucemie

Tratamentul a dat roade în cazul Alyssei, o fetiţă de 13 ani, care a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică T în 2021. Cancerul de sânge nu a răspuns la tratamentele convenţionale, nici la chimioterapie sau la transplantul de măduvă osoasă.

Astfel, ea a intrat într-un studiu clinic la Spitalul de pediatrie Great Ormond Street (GOSH) din Londra pentru un nou tratament ce utilizează celule imunitare modificate genetic de la un voluntar sănătos.

Citește și: O mamă și-a omorât bebelușul din cauză că l-a legănat prea tare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ea a intrat în remisie pentru 28 de zile, ceea ce i-a permis să primească un al doilea transplant de măduvă osoasă pentru a-şi reface sistemul imunitar. După șase luni de zile, Alyssa 1se simte bine! şi s-a întors acasă, în Leicester, Anglia, unde primeşte îngrijiri medicale.

" Fără acest tratament experimental, singura opţiune a lui Alyssa ar fi fost îngrijirea paliativă", a declarat spitalul, potrivit unui comunicat. 

În ce constă noul tratament 

Leucemia acută limfoblastică afectează celulele sistemului imunitar, limfocitele B şi T, care luptă şi protejează împotriva virusurilor.

Tratamentul constă în transformarea chimică a unor mesaje din codul ADN, ALyssa fiind primul pacient cunoscut care a primit celule T modificate. 

Citește și: Familia lui Pele, mesaj în legătură cu starea fotbalistului: „El va fi bine. Va vedea Brazilia câştigând trofeul a şasea oară”

Aceasta este o demonstraţie excelentă a modului în care, cu ajutorul echipelor de experţi şi al infrastructurii, putem combina tehnologiile de ultimă oră din laborator cu rezultate reale în spital pentru beneficiul pacienţilor”, a declarat Waseem Qasim, imunolog consultant şi profesor la GOSH.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si