Close sidebar
Close sidebar

Tratamente naturiste pentru afectiuni ale rinichilor

Ai fost depistat cu o afectiune renala si esti in cautarea unor tratamente naturiste? Pe langa medicatia primita de la medic, ai vrea sa incerci si altceva? Iti prezentam cateva solutii din care sa o alegi pe cea pe care o suporti mai usor si este potrivita nevoilor tale.

S.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Insuficienta renala, pietrele la rinichi, chistul renal, hidronefroza, pielonefrita si glomerulonefrita sunt printre cele mai comune afectiuni ale sistemului urinar. Daca ati fost depistat cu o boala inflamatorie a rinichilor este important sa va ajutati acest organ cat mai mult posibil. (Beneficiile consumului ceaiului de galbenele)

Este vital in primul rand ca rinichii sa isi indepineasca cu mai multa usurinta functia de auto-curatare, iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul unor tratamente naturiste pentru afectiuni ale rinichilor.

Puteti face acest lucru cu ajutorul:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

 

  • tratamentelor naturiste
  • cu al suplimentelor,
  • ceaiurilor,
  • tincturilor din plante medicinale cu efect diuretic si de detoxifiere
  • cu anti-inflamatoare,
  • printr-o alimentatie sanatoasa axata pe legume si fructe diuretice cum este cazul patrunjelului, telinei, pepenelui rosu si cireselor.

De departe insa, ceaiurile si tincturile se afla in capul listei tratamentelor naturiste pentru afectiuni ale rinichilor.

Nu trebuie uitata insa nici tamaia, cea care se stie ca are puterea de a distruge pietrele de la rinichi.

Tratamente naturiste- ceai de urzica

Urzica poate fi de mare folos in curatarea rinichilor. Ea are proprietati diuretice, creste productia urinei, ajuta la eliminarea rezidurilor metabolice si sustine functia renala.

Urzica impiedica cristalele sa formeze pietre si tine la distanta bacteriile reducand riscul de infectii renale.

Tratamente naturiste- ceai de radacina de papadie

Papadia functioneaza ca diuretic in organismul uman si create producţtia de urina. Datorita proprietatilor sale diuretice, papadia ajuta la curatarea rinichilor, cat si a ficatului. Papadia elimina retentia de apa, calmeaza iritatiile sistemului urinar. Puteti sa beti ceai sau tinctura de papadie timp de cateva saptamani.

Tratamente naturiste- coada-calului

Coada-calului este o planta minune cu proprietati diuretice. Ea ajuta la eliminarea urinei si indeparteaza toxinele din organism. In plus, proprietatile sale antioxidante ofera multe beneficii rinichilor si sistemului renal. Se foloseste sub forma de ceai sau de tinctura sau ca suplimente pentru a sustine fluxul de urina.

Important: Inainte sa consumati coada calului, sub orice forma, cereti sfatul medicului dumneavostra. Coada calului este contraindicata persoanelor cu sufera de anumite afectiuni renale sau au alte boli si sunt sub tratament medicamentos.

Tratamente naturiste- tinctura de mure

Frunzele de mure au proprietati astringente, antidiareice, tonice, hemostatice. Tinctura cu frunze de mure reprezinta un remediu naturist eficace in caz de diaree, colite, gastroenterite, afectiuni renale si ale vezicii urinare, gingivite. Se consuma sub forma de tinctura, ceai sau supliment alimentar.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Tratamente naturiste- tamaia

In medicina noastra traditionala, plantele considerate sfinte au fost dintotdeauna folosite si in tamaduirea unor afectiuni. Putini stiu insa ca dintre ele, tamaia e considerata un dar regesc datorita puterii sale vindecatoare. Daca stim cum s-o folosim in scop terapeutic, vom descoperi ca tamaia rezolva multe suferinte, de la cele trupesti, pana la cele ale sufletului.

Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu bobite mici de tamaie si ulei de masline. Este un leac vechi care da mereu rezultate bune. Tratamentul se tine 23 zile. In prima zi, se incepe cu un bob de tamaie invelit in miez de paine, care se inghite cu o lingurita de ulei de masline. A doua zi se iau doua boabe, si tot asa, pana la 12 bobite, cantitatea de ulei ramanand aceeasi. In a 13-a zi, numarul bobitelor scade. Este bine sa inghitim tamaia fara a o tine in gura, deoarece daca atinge dintii ataca smaltul.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI