Rezultate preliminare ale unor teste preclinice cu privire la eficienţa anticorpilor monoclonali contra variantei omcron a coronavirusului arată că ”ronapreve”, dezvoltat de Regeneron şi Roche, ”nu mai are o activitate semnificativă împotriva variantei omicron”, precizează într-un comunicat ANRS.

Mai multe studii efectuate în Franța arată că tratamentele cu anticorpi nu sunt eficiente sau o eficienţă mică împotriva noii variante Omicron a SARS Cov-2

Totodată, acest medicament combină doi anticorpi de sinteză, denumiţi monoclonali- şi anume ”casirivimab” şi ”imdevimab”- şi se administrează printr-o singură injecţie intravenoasă.

Anticorpii de sinteză sunt recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănărtăţii (OMS) pacienţilor în vârstă sau cu un sistem imunitar deficient.

Citeste si: CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat și noi excepții pentru carantinarea personalului navigant și a unor categorii de șoferi

Testele efectuate în Franța mai arată că monoterapia ”regdanvimab” a laboratorului Regdanvimab şi terapiile cu anticorpi ”bamlanivimab/etesevimab” ale laboratorului Lilly ”nu mai au o activitate semnificativă împotriva variantei omicron”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Însă, două produse care au primit autorizaţie de folosire în Franţa îşi păstrează o activitate neutralizantă a noii variante, informează ANRS.

Mai exact, este vorba despre monoterapia ”xevudy” (anticorpi sotrovimab) dezvoltaţi de către laboratoarele GSK Vir Biotechnology, ”a cărei bază de activitate este noderată”.

Acest anticorp este administrat în tratarea precoce a pacienţilor infectaţi cu factori de risc ce pot contribui la o îmbolnăvire gravă de covid-19.

Citeste si: Record de infectări în Spania pentru a treia zi consecutiv. Incidența a crescut cu 127 de puncte

Totodată, un cocktail terapeutic- ”evusheld”- al laboratorului AstraZeneca, constă în anticorpi ”tixagevimab” et ”cilgavimab”-, ”care îşi păstrează o activitate neutralzantă semnificativă în pofida unei scăderi a une activităţi mai importante”.

Acest cocktail este administrat în prevenirea formelor grave de covd-19 la pacienţi imunodeprimaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si