Close sidebar
Close sidebar

Tratamentul crunt de care au parte copiii din centrele de plasament. Peste 100 de copii instututionalizati au fost abuzati in 2015

Peste 100 de copii aflaţi în centrele de plasament din România au fost victime ale abuzurilor, neglijării sau exploatarii in anul 2015.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Potrivit informaţiilor primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), în anul 2015 au fost confirmate 101 situaţii de abuz, neglijare sau exploatare în serviciile de tip rezidenţial, pe baza datelor centralizate de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţe/sectoare ale municipiului Bucureşti", transmite Ministerul Muncii, potrivit Mediafax.

Anul trecut, 20.291 de copii erau gazduiti in centrele de plasament din Romania. Dintre acestia, doar 32 au fost adoptati.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Una dintre problemele cu care se confrunta aceste instututii este slaba pregatire a angajatilor in grija carora se afla copiii. „Conform legislaţiei din prezent, fiecare angajat al serviciilor rezidenţiale trebuie să beneficieze anual de cursuri de formare de specialitate,asigurate prin bugetul angajatorului", explică Ministerul Muncii, insa aceste lucruri se intampla rareori.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, într-o emisiune televizată, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există "anchete în desfăşurare".

In tara noastra, doi copii sunt supusi unei forme de abuz in fiecare ora, arata gandul.info. Doar in primele sase luni au fost inregistrate 6.736 astfel de cazuri, dintre care 1.555 s-au soluţionat prin integrarea copiilor în sistemul de plasament de stat sau privat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI