Close sidebar
Close sidebar

Tratamentul pentru hepatita C va fi distribuit de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate

Tratamentul pentru pacienții cu diverse forme de hepatita C și ciroză hepatică cu virus C vor beneficia de tratament asigurat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Diana Puiu,

Tratamentul pentru hepatita C va fi asugurat de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate

[Sursa foto: Bistriteanul.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pacienții cu diverse forme de hepatită C vor avea tratamentul asigur de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

”Începând cu luna februarie 2022, tratamentul pentru pacienţii cu diverse forme de hepatita C şi ciroză hepatică cu virus C este asigurat prin derularea unor contracte cost-volum–rezultat încheiate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Pe lângă tratamentele genotip specifice, pacienţii au acces şi la două molecule pangenotipice specifice introduse în Lista de medicamente compensate şi gratuite cu data de 1 februarie 2022”, transmite insituţia.

Citeste si: Pensiile speciale ar putea fi tăiate: Toată lumea va lucra până la vârsta de 65 de ani, fără excepție- kanald.ro

Citeste si: Jaf ca-n filme: Coiful de la Coțofenești, furat după o explozie la muzeu! Ce s-a întâmplat cu hoții după comiterea infracțiunii|- wowbiz.ro

Citeste si: Tezaurul Dacic, furat din Drents. Au dispărut 4 dintre cele mai valoroase artefacte, printre și Coiful de aur de la Coțofenești- antena3.ro

Citeste si: 7 analize și investigații recomandate diabeticilor

Bolnavii de hepatită tip C beneficiază de tratament de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Tratamentul pacienților adulți este asigurat de medicii gastroenterologi și cei de boli infecțioase, aflați contract cu casele de asigurări din 16 județe (Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Bihor, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Suceava, Mureş, Timiş) şi CAS AOPSNAJ.


Adolescenții vor beneficia de tratament prescris indiferent de casa de asigurări, singura condiție fiind ca medicul de familie de care aparține tânărul să aibă contract cu acea casă de asigurări.
Evaluarea rezultatului medical pentru pacienții înrolați în tratamentul cu antivirale va fi realizată doar de medicul curant.
Începând cu luna iulie 2021, există în derulare şi un contract de tip cost-volum-rezultat, în cadrul căruia pot beneficia de tratament pacienţii adulţi fără ciroză hepatică sau cu ciroză hepatică compensată, care în urma tratamentelor anterioare cu AAD (medicamente cu acţiune antivirală directă) nu au obţinut răspuns terapeutic.

Citeste si: Vitamine esenţiale pentru sănătatea digestivă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI