La o zi după ce Maria Diana, o tânără în vârstă de 19 ani, a fost ucisă de un urs pe un traseu montan din Bușteni, Mircea Fechet, ministrul Mediului, a declarat că trebuie adoptate măsuri urgente împotriva acestor exemplare.

Mircea Fechet: "Trebuie intervenit de urgenţă" 

Maria Diana, o tânără de 19 ani, a fost ucisă pe traseul montan de la Jepii Mici, din Bușteni.

Fata a fost atacată și târâtă de un urs într-o râpă, iar câteva ore mai târziu, Maria Diana a fost găsită fără suflare.

Citește și: „Era îngrozită, țipa” Ea este Maria Diana, tânăra de o frumusețe rară, ucisă de urs în zona Jepii Mici. S-a zbătut din răsputeri să se salveze în ultimele clipe din viața sa, sunând la 112

La o zi de la tragedia care a cutremurat România, Mircea Fechet a declarat că trebuie adoptate măsuri urgente împotriva urșilor. Acesta a propus creșterea numărului eutanisierilor urșilor, de la 220 de exemplare, la 500.

Decizia ministrului Mediului este de a proteja viețile omenești, chiar dacă ordinul propus, de creștere a numărului de eutanasieri împotriva urșilor, nu garantează 100% că astfel de incidente nu se vor mai întâmpla.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei- wowbiz.ro

Citește și: Mărturisirile șocante ale unei tinere care a ajuns pe Jepii Mici înainte cu două zile ca Maria să fie sfâșiată de urs: „Acest traseu e plin de cruci”

Mircea Fechet

[Sursa foto: Facebook- Mircea Fechet]

"După ce o să avem toate informaţiile puse cap la cap, va trebui foaret repede să tragem concluziile şi să venim cu soluţii care să respecte ceea ce am spus încă in prima zi de când am venit în minister, şi anume că viaţa omului ar trebui să aibă întotdeauna prioritate şi nimic nu poate fi mai important.

Înţelegând că, orice măsuri am lua, nimeni nu poate garanta că astfel de tragedii nu se pot întâmpla în viitor. Ordinul pe care îl voi propune, în continuarea ordinului vechi, unde nu am putut să avem mai mult de 220 de exemplare, voi propune o cifră mai mare. Avem suficiente informaţii ca să constatăm că ordinul vechi a fost insuficient. Sunt convins că instituţiile avizatoare vor concluziona(..) că putem să avem un număr mai mare. Eu cred că trebuie să ne apropiem de cifra propusă de fostul ministru, de aproximativ 500 de exemplare", a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, într-o intervenţie la Digi 24, potrivit news.ro.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si