Trebuie sa incerci aceasta reteta pentru clatite de post! Un deliciu fara ou si fara lapte!
Clatitele sunt desertul perfect, indiferent daca sunt de post sau de dulce.
Diferenta nu este mare, atunci cand stii cum sa le prepari si ai o tigaie buna la indemana. Iata cum se prepara cele mai bune clatite de post!
Ingrediente:1 cana apa minerala carbogazoasa, 1 cana faina, 1 lingura zahar (optional), 50 ml ulei, 1 lingura zahar vanilat, 1 praf de sare
Se amesteca intr-un castron zaharul, cu zaharul vanilat, faina si sarea, apoi se adauga apa minerala si uleiul si se amesteca incet cu telul.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Daca iese prea groasa compozitia se mai adauga apa minerala, daca este prea subtire se mai pune putina faina. Se toarna apoi clatitele intr-o tigaie speciala, bine incinsa, si se coc pe ambele parti. Se umplu cu fructe, miere sau gem.
Spor la gatit si pofta buna!
Sursa: Sanatateinbucate