Trei bărbați din Ungaria au înșelat 80 de români care căutau pastile pe internet. Aceștia nu își mai primeau medicamentele.
Cei trei ar fi construit trei site-uri, două găzduite în Marea Britanie și unul în România.

Citeste si: În Timiș au loc percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. 16 persoane au fost duse la audieri

"Persoanele puteau vizualiza, în contul pe care şi-l creau pe site, plata efectuată, apoi puteau urmări codul comenzii care aparent era emis de o firmă de curierat şi chiar se emiteau facturi fiscale.

Este vorba despre medicamente care în mod uzual nu se găsesc pe piaţa din România", a declarat Marinică Răzvan, comisar şef în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice IGPR.

Citeste si: Percheziții în România și în Marea Britanie la o grupare care vindea pe internet medicamente pentru boli grave. Dosar penal deschis pentru înșelăciune și fals informatic

Cei trei bărbați luat banii și nu distribuiau medicamentele promise

Aceștia aveau și diferite scuze atunci când nu puteau furniza medicamentele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Creşte numărul cazurilor de gripă în rândul adulților și al copiilor

"Erau avansate scuze generale cum ar fi: se vor restitui sumele achitate, medicamentele nu sunt disponibile în acest moment, nu a preluat curierul comanda, mai aşteptaţi, şi aşa mai departe, ori se comunica un alt termen de livrare", a declarat Marinică Răzvan, comisar şef în cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice IGPR.

Citeste si: Noi medicamente și programe de sănătate gratis

Site-urile nu mai funcționează în prezent, dar au rămas în arhivele internetului. Cei trei bărbaţi sunt acum cercetaţi pentru înşelăciune şi fals informatic. 

Citeste si: Antibiotice Iași a început distribuția pastilelor cu iod către orașele din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si