Incendiul a izbucnit în jurul orei 04:00 dimineața şi a afectat o singură încăpere, situată la etajul 4 al spitalului. Şase pacienţi din saloane alăturate au fost mutaţi în alte saloane ale spitalului, a anunţat şeful departamentului regional de siguranţă la incendii, Vladimir Demirev. 

Citeste si: Incendiu la o haltă din Târgu-Mureș. O persoană a ars în întregime

Trei pacienți au decedat

Doi pacienţi au fost găsiţi morţi de către pompieri. Un al treilea pacient a suferit arsuri severe și a fost transportat a un spital din Plovdiv, unde a murit duminică dimineaţa. Pacienții care au decedat aveau vârste de 66, 70 şi 81 de ani. 

Citeste si: VIDEO| Orbit de gelozie şi furios că l-a părăsit soţia, un bărbat a incendiat apartamentul în care femeia locuieşte cu cele două fetiţe pe care le au împreună

Cauza incendiului

Din primele informații oferite de Ministerul Sănătății din Bulgaria, cauza incendiului ar fi o țigară aprinsă de un pacient. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

În spitalele din Bulgaria sunt trataţi în prezent peste 8.000 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 700 se află la terapie intensivă.

Citeste si: Incendiu puternic la două gospodării din Bistrița Năsăud

Incendiu la Spitalul suport Covid Movila din Ploieşti

Săptămâna aceasta, un incendiu puternic a izbucnit la parterul spitalului din Ploiești. Doi pacienți au murit, alți 18 au fost evacuați și 15 transferați în clădirea principală a Spitalului Județean.

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat că o infirmieră are arsuri pe 40% din corp și va fi transportată la Spitalul Floreasca. Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirmă că secţia era renovată, instalaţia electrică verificată, erau detectoare de oxigen. 

Citeste si: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti: „După umila mea părere, un astfel de accident se poate întâmpla şi cu trei autorizaţii, nu cu una”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si