Trei destinații europene pentru toamna 2022. Nu mai este un secret faptul că românii adoră să călătorească. Iată câteva idei unde poți merge într-un city break în această toamnă, cu siguranță vei fi încântat!

Cracovia- Polonia

Centrul vechi al orașului situat în sudul Poloniei poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar cu cât toamna își pune mai mult amprenta asupra locului, piața centrală Rynek Główny este de o frumusețe aparte.

Cracovia are o mulțime de locuri care pot fi vizitate: de la Bazilica Sfintei Maria la fabrica lui Oskar Schindler. 

Citeste si: FOTO Trenul Orient Express, din nou în România. În ce stații oprește luxoasa garnitură

Doritorii pot rămâne în oraș pentru a vizita atracțiile turistice și pentru a se bucura de viața de noapte de pe străzile și din localurile orașului, cu siguranță nu se vor plictisi.

Trei destinații europene pentru toamna 2022

Piața centrală Rynek Główny.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Ce notă a luat la Bacalaureat Mircea Badea: „Nu am cum să uit. Nu pentru că ar fi importantă, dar nu ai cum"- antena3.ro

Cei pasionați de istorie pot alege un roadtrip ceva mai lung și pot vizita infamul lagăr de concentrare Auschwitz care este la 75 de kilometri distanță. 

Dubrovnik- Croația

Orașul situat pe malul mării Adriatice oferă în perioada toamnei un cer albastru superb și apusuri de soare de culoare roșie. Doritorii pot merge în diminețile de toamnă să viziteze piețele pline cu produse locale, să se plimbe prin locurile medievale sau să facă o drumeție până în peninsula Pelješac, unde în plin sezon pot vedea cum se fac vinurile. 

Citeste si: Furtunile le strică vacanța în Thassos

Temperaturile rămân destul de ridicate, iar vremea este una plăcută. Turiștii care au mai mult timp la dispoziție pot face o vizită pe insulele Elafiti, Mljet și Korcula. Peisajele sunt superbe în aceste zone!

Trei destinații europene pentru toamna 2022

Dubrovnik- Croația

Budapesta- Ungaria

Este cea mai apropiată locație de România. Capitala țării vecine este perfectă pentru a fi vizitată în orice anotimp. Budapesta oferă vizitatorilor posibilitatea unei croaziere pe Dunăre care separă orașul în două. Clădirea parlamentului de pe malul Dunării a fost construită și finalizată în anul 1902 și are un stil neogotic. Aceasta este cea mai mare clădire din țară și se numără printre punctele de atracție ale țării.

Trei destinații europene pentru toamna 2022

Budapesta- Ungaria

Alte locuri pe care turiștii le pot vizita sunt: Opera de Stat maghiară, numeroasele muzee, castele, biserici și băi termale pentru relaxare.

Citeste si: Unde mai mergem în vacanță


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si