Studiul a analizat eficacitatea celor doua vaccinuri disponibile pentru administrare în Hong Kong: Sinovac şi Comirnaty, folosind date de la pacienţii cu COVID-19 din Hong Kong care au fost vaccinaţi.

Trei doze de vaccin Sinovac sau Comirnaty au o eficacitate similară împotriva formelor grave ale bolii

Datele din cadrul studiului au arătat ca trei doze de vaccin Sinovac sau Comirnaty au o eficacitate similară împotriva formelor grave ale bolii şi a mortalităţii cauzate de COVID-19.

Citeste si: Un soldat rus și-ar fi predat tancul la schimbul unei sume uriașe

Pentru prevenirea riscului de deces, ambele vaccinuri au o eficacitate de peste 98% în cazul pacienţilor cu vârsta peste 60 de ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ceea ce priveşte prevenirea dezvoltării unei forme severe de boală, eficacitatea vaccinurilor a depăşit 97% pentru pacienţii cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani şi pentru cei peste 60 de ani.

Echipa de cercetare de la HKU a afirmat că eficacitatea administrării a trei doze de vaccin anti-COVID-19 este evidentă indiferent de tipul de vaccin.

Bilanț coronavirus România: Peste 3.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Situația cazurilor de COVID nu pare să se îmbunătățească, ba din contră, de când toate restricțiile au fost ridicate, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 au crescut. 

Citeste si: Noi schimbări în Codul Rutier. Dacă faci un gest necugetat la volan riști o amendă de 725 de lei

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României s-au înregistrat 3.743 cazuri noi de infectare cu virusul ucigaș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si