Ministerul Mediului a anunțat că pe Crișul Repede se propagă o viitură uriașă. La Beiuș, cota apelor râului a ajuns la un nivel istoric de 466 de centimetri.

Alte râuri din Maramureș, Satu Mare, Bihor, Arad, Caraș-Severin, Alba și Cluj sunt sub cod portocaliu de inundații.
Localnicii au primit mesaje RO-Alert pentru pericolul iminent de inundații. Cea mai gravă situație a fost în Bihor în localitatea Hârsești.

Apa a pătruns în 15 gospodării, de unde pompierii au evacuat zeci de animale și păsări.
A plouat aproape 36 de ore pe Valea Crișului Pietros din județul Bihor. Apele învolburate au pătruns deja pe drumul județean care face legătura cu satul de vacanță Boga, însă probleme sunt și în aval cu casele construite în albia râului.

„Nu am mai văzut o apă așa mare pot să spun niciodată în comună. Sperăm să nu ajungem la rupere de drum, dar dacă se continuă tot așa, există acest pericol”, a spus primarul comunei Pietroasa, Ionel Laza.

Citeste si: VIDEO- Pericol de înec mai mare în Mamaia, după ce au fost lărgite plajele

Citeste si: Atenție. Cod galben de inundații pentru ziua de miercuri, 19 mai 2021

Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

Temperaturile în București scad brusc de la 23 de grade la o minimă de 9 grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

În intervalul miercuri ora 17.00- joi ora 9.00, vremea va deveni instabilă în cursul serii și al nopții, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va fi în scădere de la 22...23 de grade, până la o valoare minimă de 10...12 grade.

De joi, ora 9.00 până vineri, la ora 11.00, vremea va fi instabilă și se va răci și mai mult. Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.

Vreme rea va fi în toată țara, anunță meteorologii, care au emis și un Cod portocaliu de ploi abundente în 19 judeţe, până vineri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si