Close sidebar
Close sidebar

Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

Trei jurnalişti, printre care doi ucraineni și unul american, au fost ucişi, iar peste 30 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei trupelor rusești. Atacul armat asupra Ucraineni a început în data de 24 februarie 2022, iar decesele jurnaliștilor au fost raportate marți de către comisarul pentru drepturile omului al parlamentului ucrainean, Liudmila Denisova. 

Alexandra Costea,

Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Cel puţin 35 de jurnalişti au fost victime” ale soldaților Federației Ruse, trei dintre aceștia fiind ucişi de la începutul războiului, a anunțat Denisova pe contul său Telegram.

Citeste si: Cum își trăiesc viața de zi cu zi ucrainenii din orașele ocupate de armata rusă. Care sunt mesajele care se aud zilnic la radio: "Trăim într-un coşmar şi nu ştim când se va termina acest vis nenorocit"

Jurnalistul de origine americană Brent Renaud a fost împuşcat mortal duminică la periferia de nord-vest a capitalei din Ucraina, mai exact în Kiev. Jurnalistul de origine ucraineană Evgheni Sakun şi-a pierdut viaţa în timpul bombardamentului asupra turnului de televiziune din Kiev, iar un alt jurnalist ucrainean, pe numele său Viktor Dudar a fost ucis în cursul luptelor de lângă orașul Mikolaiev/ Nikolaev.

35 de jurnaliști au fost răniți de la începutul războiului din Ucraina

Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de focurile de armă „trase în mod deliberat de inamic”, a mai precizat Denisova, subliniând că printre aceştia se regăsesc și reprezentanţi ai presei din diferite ţări, printre care Elveţia, Cehia, Danemarca şi Marea Britanie, relatează Agerpres.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

„Inamicul încearcă să distrugă infrastructura audiovizuală ucraineană”, a afirmat Denisova. Rușii au bombardat turnurile de televiziune din Kiev, Luţk şi Rivne, în vestul Ucrainei

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Câți oameni au scăpat din iadul din Mariupol

„Inamicul încearcă să distrugă infrastructura audiovizuală ucraineană”, a afirmat Denisova. Rușii au bombardat turnurile de televiziune din Kiev, Luţk şi Rivne, în vestul Ucrainei.

Bilanţul victimelor atacului de luni asupra turnului de televiziune din Rivne a crescut marţi la 19 morţi, potrivit AFP.

Citeste si: Mesaje anti-război la talk-show-ul unuia dintre cei mai loiali propagandiști ai Kremlinului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI