Motive prăbușire piață criptomonede. Estimările specialiștilor arată faptul că piața cripto trece printr-o iarnă a prețurilor. În luna noiembrie a anului trecut valoarea monedelor a depășit 3 trilioane de dolari, luna aceasta sumele au scăzut sub 1 trilion de dolari.

Bitcoin a ajuns la minimum din ultimul an

Moneda virtuală a pierdut mai mult de 50% din valoare.

Scăderea a apărut în urma unui colaps mai amplu pe piața criptomonedelor, unde s-a înregistrat o pierdere de aproape 300 de miliarde de dolari din valoarea criptomonedelor, potrivit   The Independent  . 

Cea mai cunoscută criptomonedă, Bitcoin, a pierdut 50% din valoare. 

Citeste si: Piața criptomonedelor, prăbușire uriașă

Bitcoin a scăzut la sub 7.000 de dolari în prima parte din anul 2020. Sunt 19 milioane de Bitcoini și pot fi maxim 21 de milioane. Ethereum este a doua cea mai cunoscută criptomonedă, aceasta valorează sub 2.000 de dolari/unitate, departe de maximul de 4.800 dolari din noiembrie 2021.

Specialiștii spun că de vină pentru șocul de pe piața crypto sunt: continuarea războiului din Ucraina, creșterea dobânzii de referință în mai multe țări, inclusiv in Statele Unite, dar și unele tranzacții masive de pe piață, cu monede tip stable- coin.

Ce motive au dus la prăbușirea pieței de criptomonede

Iată care sunt principalele motive care cauzează scăderea pe piața criptomonedelor!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Reglementări

Reglementările nefavorabile sunt unul dintre cei mai mari factori care pot conduce la prăbușirea întregii piețe de criptomonede. 

Atacuri și furturi

Nivelul de securitate al propriei bănci depinde foarte mult de nivelul de securitate pe care îl asigură utilizatorul. Atacurile pot duce și prăbușirea unui proiect de criptomonedă. 

Citeste si: Trei criptomonede care s-au prabusit peste noapte. Piața cripto a înregistrat o pierdere de aproape 300 de miliarde de dolari

Mișcările balenelor

Balenele sunt investitorii care au o cantitate semnificativă de criptomonede. Analizând participațiile, aceștia pot scufunda piața într-un timp scurt, iar prețul criptomonedei va scădea direct.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O cădere bruscă și masivă a fost înregistrată din Japonia, până în Statele Unite, iar moneda Terra Luna a și dispărut de pe piață, după ce s-a prăbușit cu 120%! Deși pierderile totale sunt de ordinul sutelor de miliarde, mulți consideră că această criză este cel mai bun moment pentru a cumpăra criptomonede.

În ultimul an, moneda de referință a pieței de criptomonede, Bitcoinul, a înregistrat fluctuații foarte mari, de exemplu în luna mai 2021, valoarea unui bitcoin era de 49.880

de dolari, după doar 6 luni prețul ei atingea maximul istoric de aproape 70 de mii de dolari, iar azi un bitcoin se tranzacționează la valoarea de 30 de mii de dolari.

Căderea liberă înregistrată pe piata crypto, acum, este pentru unii o consolare că nu au investit, în timp ce pentru alții- un prilej de a cumpăra.

Citeste si: Ce pierderi au înregistrat companiile rusești ca urmare a razboiului din Ucraina

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si