Donatorul a fost o femeie de 53 de ani din Statele Unite ale Americii, care a murit in 2007 din cauza unui accident vascular cerebral, iar rinichii, plamanii, ficatul si inima ei au fost transplantate altor cinci pacienti. Patru dintre pacientii care au suferit un transplant cu organele femeii au facut o forma agresiva de cancer, iar al cincilea pacient a murit la doar cateva luni dupa transplant, in urma septicemiei care apare uneori in astfel de interventii.

Femeia de 53 de ani a murit inainte sa fie diagnosticata cu cancer la san, iar testele care i s-au facut inainte de prelevarea organelor nu au aratat nicio tumoare in corpul donatoarei. Insa la 16 luni de la operatiile de transplant a aparut prima suspiciune. Medicii au facut teste ADN si au depistat ca in organele transplantate se aflau celule canceroase, ceea ce reprezinta o situatie extrem de rara, fiind vorba despre una la 10.000 de sanse sa se intample asa ceva.

Unul dintre pacineti a murit la 16 luni de la transplant, iar femeia care a primit ficatul a murit la cativa ani dupa operatie dupa ce

a refuzat un nou transplant din cauza complicatiilor care ar fi putut sa apara. Un barbat care a primit un rinichi a reusit sa scape de cancer, dupa ce medicii i-au scos organul la care se descoperise tumoarea si l-au supus mai multor sedinte de chimioterapie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Unul dintre motivele pentru care celulele canceroase s-au instalat in corpul celor care au primit organele este ca pacintii supusi unui transplant primesc medicamente care le incetinesc sistemul imunitar pentru ca organismul lor sa nu respinga noul organ.

sursa: digi24

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si