Close sidebar
Close sidebar

Trei pacienți au fost salvați prin transplant hepatic și renal

Agenția Națională de Transplant a anunțat, miercuri, o prelevrare de organe, realizată la Spitalul Județean Arad, de la o pacientă de 32 de ani, aflată în moarte cerebrală. Trei pacienți români au fost salvați prin transplant hepatic și renal, a fost recoltat și cordul, dar nu s-a găsit receptor compatibil.

Madalina Grigore,

Trei pacienți români au fost salvați prin transplant hepatic și renal, realizat la Spitalul Județean Arad.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, familia unei tinere de doar 32 de ani aflată în moarte cerebrală a găsit puterea de a preschimba suferinţa lor în speranţă pentru alţi semeni. Aşa că a fost de acord să doneze organele acesteia şi să salveze vieţile altor semeni aflaţi în cumpănă.

Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia”, a transmis astăzi Agenția Națională de Transplant.

Citeste si: Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi începe tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru bolnavii infectați cu COVID-19

Cine a făcut parte din echipă

Echipa de coordonare a fost formată din Dr. Dana Moţ, coordonator de transplant, Dr. Adrian Crişan și colectivul din secţia ATI. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În urma transplanturilor efectuate, alți trei români se vor putea bucura din nou de viață prin intervenţiile de transplant hepatic şi renal. Echipe de prelevrare de la Institutul Clinic Fundeni și Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj au încheiat intervențiile de prelevrare a ficatului și a rinichilor. 

„Familia pacientei a fost de acord şi cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta.

De asemenea, la Arad a fost prezentă şi echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinc Sf. Maria Bucureşti, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare”, a mai adăugat Agenția Națională de Transplant. 

Citeste si: Un tânăr cu transplant medular din Alba este primul pacient confirmat pozitiv cu Covid-19 căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonari

Transplant hepatic

La Centrul de Transplant Hepatic, medicii chirurgi au realizat un transplant hepatic în urma cărora viața unui pacient de 39 de ani a fost salvată.

În acelaşi timp, doi bărbaţi de 40 de ani şi, respectiv, de 44 de ani au primit, după aproape 3 ani de aşteptare, şansa la un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.  

Citeste si: VIDEO| Familiile a doi români aflați în moarte clinică au decis ca organele celor dragi să fie donate altora, care au șansa să trăiască

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI