Un virus necunoscut a creat panică printre locuitorii unui oraș din Burundi. Oficialii din domeniul sănătății din această țară spun că au exclus deja Ebola și Marburg. Trei persoane au murit din cauza virusului misterios care provoacă sângerări nazale.

Simptomele virusului periculos

Virusul necunoscut a provocat simptome care includ febră, dureri de cap, amețeli și vărsături, autoritățile de sănătate publică din țară încercând să îl stăpânească.

Zona Baziro a fost pusă în carantină, potrivit presei locale, după ce două dintre cazurile infectate au fost mutate acolo pentru tratament.

Virusul necunoscut a provocat simptome care includ febră, dureri de cap, amețeli și vărsături

Virusul necunoscut a provocat simptome care includ febră, dureri de cap, amețeli și vărsături

[Sursa foto: PixaBay]

O asistentă de la centrul de sănătate din Migwa a declarat că boala "ucide rapid", toate cele trei decese de până acum survenind în decurs de 24 de ore de la apariția simptomelor pacientului. Ministerul Sănătății din Burundi a exclus deja Ebola și Marburg și analizează îndeaproape virusul, care pare a fi un virus hemoragic contagios.

Citește și: Un virus se răspândește rapid în Marea Britanie. Copii și vârstnicii sunt persoanele vizate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Săptămâna trecută, un student în vârstă de 18 ani a fost internat în spital cu simptome, inclusiv vărsături și diaree cu sânge și sângerări nazale, ar fi declarat ministerul. Potrivit SOS Media Burundi, o echipă a fost trimisă la fața locului, dar rezultatele analizelor au fost negative atât pentru Ebola, cât și pentru Marburg. Boala cu virusul Marburg este o febră hemoragică virală care poate avea o rată de mortalitate de până la 88%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Nu există tratament pentru acest virus

În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente  antivirale aprobate pentru tratarea acestei boli .Un alt focar de Marburg este în prezent în curs de apariție în Guineea Ecuatorială, pe coasta de vest a Africii. 

Ministerul Sănătății i-a sfătuit de atunci pe burundezi să se spele pe mâini cu apă curată și săpun și să evite contactul neprotejat cu fluidele corporale. Autoritățile sanitare britanice au clasificat, de asemenea, Burundi ca având un risc de transmitere a virusului Zika.

În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru tratarea virusului

În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru tratarea virusului

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Acest lucru se întâmplă după ce Tanzania, țara vecină, a anunțat la începutul acestei luni un focar de Marburg, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că există un risc "foarte ridicat" pentru țările din jur. Cu toate acestea, guvernul tanzanian a identificat ulterior boala ca fiind leptospiroză, cunoscută și sub numele de boala lui Weil. Boala lui Weil este o infecție rară transmisă prin urina animalelor, inclusiv a șobolanilor, șoarecilor, vacilor, porcilor și câinilor.

În luna iulie a anului trecut, medicii au fost trimiși în Burundi pentru a investiga o boală misterioasă de "sângerare nazală" în sudul Tanzaniei, care a provocat moartea a trei persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si