Trei rețete de primăvară cu spanac. Toate gospodinele trebuie să încerce aceste rețete
Spanacul este foarte recomandat pentru organismul nostru. Are numeroase beneficii și ne face foarte puternici. Vă prezentăm trei rețete delicioase cu spanac! Iată cum se prepară, pas cu pas!
Consumul spanacului crește vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui. Este o sursa foarte bună de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu, fier și mangan.
Tortellini in pesto de spanac și parmezan
Ingrediente
- 125 gr tortellini cu umplutură de brânză sau ciuperci- eu am folosit Tortellini con Funghi Porcini
- 1 cățel usturoi
- 2-3 linguri parmezan ras
- ulei de măsline
- un pumn de spanac
Mod de preparare
Primul pas este acela în care pastele se pun la fiert în apă cu sare. Ulterior se pregătește baza de salată de spanac. 5-6 frunze de spanac se ung cu ulei de măsline și sare. Pot fi stropite și cu zeamă de lămâie. Această salată va reprezenta baza pe care vor fi așezate pastele.
Se pregătește Pesto-ul: o mână de frunze de spanac se pun în blender cu usturoiul, parmezanul și 2-3 linguri de ulei de măsline.
Se obține o pastă omogenă.
Se scot pastele și se scurg bine. Se adaugă Pesto-ul și se asamblează apoi peste blatul de salata de spanac.
Ciuperci umplute cu spanac
Ingrediente
6-8 ciuperci cu palarie mare
500 g spanac verde
2-3 catei de usturoi
un ardei rosu
100 g costita afumata
5 rosioare chery
75 g mozzarella
cateva frunzulite busuioc
sare
ulei de masline
50 ml vin alb sec(un paharel)
Mod de preparare
Primul pas este acela în care se curăță spanacul. Se opăresc frunzele care se spală în mai multe ape reci. Ulterior se dau în clocote cu apă fiartă. Se scurg de apă fiartă și se trec sub jet de apă rece. Se pun în sită la scurs.
Se taie ardeiul cubulețe fine, usturoiul se feliază, costița se taie cubulețe.
Se încinge un strop de ulei de măsline, apoi se călesc ardeiul cu costița. Se adaugă usutoriul și spanacul. Se sărează după gust.
Pălăriuțele ciupercilor se spală și se scurg bine. Se umple fiecare pălărie cu o lingură de umplutură de spanac.
Se decorează cu o feliuță de mozzarela, roșie cherry, frunză de busuioc.
Se așează una lângă alta în tavă, unde au fost puse uleiul de măsline, vinul și un pahar de apă rece. Cuptorul se dă la preîncălzit 20-30 minute.
Piure de spanac cu frigănele
Ingrediente
450-500 g spanac
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingurita rasa de sare iodata
marar verde
leustean verde (acestea se pot inlocui si cu varianta uscata din pungi)
Spanacul trebuie spălat foarte bine, se vor arunca, de asemenea, cotoarele, iar frunzele vor fi puse în oala cu apă fierbinte. Se pot lăsa să fiarbă în clocote, apoi se strecoară, se clătesc în apă rece și se taie mărunt.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală bine și se toacă mărunt.
Se pun apoi la călit cu uleiul.
Se adaugă sarea, mărarul, leușteanul și o lamelă de unt. Se rumenesc puțin până când usturoiul devine lucios, fără să se ardă. Se adaugă spanacul și se lasă la călit pentru a i se intensifica aroma. Se adaugă smântâna de gătit și 150 ml lapte dulce. Se lasă să dea totul în clocot. Se amestecă din când în când să nu se prindă de fundul vasului.
Se adaugă o lingură de făină cu apă rece până când devine cremoasă și nu mai sunt cocoloașe. Se adaugă peste ea 150 ml de lapte și omogenizăm.
Se toarnă compoziția peste spanacul din cratiță și se lasă să fiarbă până se îngroașă și simțim că lingura se învârte mai greu, iar mirosul de făină a dispărut.