In articol:
- Beneficiile lobodei
- Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă
- Supă cremă de lobodă
- Plăcintă cu lobodă
- Sarmale în frunze de lobodă
Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă. Cele mai delicioase rețete cu lobodă pot fi preparate cu rapiditate chiar la tine acasă.
Beneficiile lobodei
Loboda este una dintre verdețurile care deschide sezonul cald și este importantă în menținerea unei alimentații mai ușoare, naturale, nutritive și benefice pentru sănătatea organismului, dar și pentru menținerea siluetei.
Citește și: VIDEO- Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești. Secretul este răzătura din coajă de portocală
Loboda este o variantă perfectă pentru o salată bogată în vitamine și minerale, dar poate fi folosită și ca bază într-o ciorbă de lobodă. Yum!
Trei rețete delicioase de primăvară cu lobodă
Probabil toți am auzit de ciorba de lobodă. Ei bine, ciorba de lobodă nu trebuie să fie deloc plictisitoare, așa că ți-am pregătit trei rețete care îți vor lăsa gura apă.
Supă cremă de lobodă
Ingrediente:
1 kg lobodă verde (sau roșie)
2 legături ceapă verde
1 legătură pătrunjel
2 legături mărar sare
2 lingurițe făină
2 lingurițe ulei
Mod de preparare: Loboda se spală bine și se pune la fiert în apă cu sare. Trebuie să dea în câteva clocote, până se înmoaie, apoi se scurge într-o sită. Apoi, se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă mărunt. Într-o altă oală se pune uleiul împreună cu verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina și se amestecă încontinuu.
Plăcintă cu lobodă
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Ingrediente:
foi de plăcintă
7-8 legături de lobodă
1 ceapă
1 pahar de ulei
3 linguri orez
verdeaţă
piper
sare
Mod de preparare: Loboda se spală, iar apoi se toacă mărunt. Ceapa tăiată se căleşte în ulei, adăugându-se apoi loboda şi orezul. Se fierbe 10 minute, apoi se adaugă verdeaţa tocată mărunt și se adaugă sare și piper. În tava unsă cu margarină se întind 3-4 foi de plăcintă unse individual cu unt topit sau cu ulei, după preferințe, iar apoi se întinde umplutura de lobodă şi deasupra se pun încă 2-3 foi de aluat. Se stropeşte cu puţină apă. Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute.
Sarmale în frunze de lobodă
Pentru iubitorii de sarmale, avem și o rețetă cu frunze de lobodă!
Ingrediente:
10-12 legături de lobodă
700 g de carne tocată de vită
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
2 cepe roșii
2-3 căței de usturoi
1 ceșcuță de orez
2 ouă
2-3 linguri de bulion condimente- cimbru, ghimbir, ienibahar, busuioc
1 litru de borș
sare, piper
Citește și: Rețete de post cu ștevie. Simplu de preparat și foarte gusotos!
Mod de preparare: Se toacă ceapa, iar usturoiul se pisează și se amestecă alături de carnea tocată, cu orezul spălat bine înainte. Se amestecă apoi ouăle, împreună cu bulionul și condimentele. Frunzele de lobodă se spală bine, apoi se opăresc timp de un minut în borș. Se suprapun apoi câte 3-4, în funcție de mărime. Se țin în mână și se pune în ele o lingură de carne, după care se înfășoară frunzele precum frunza de varză. Se așează sarmalele în oală, se adaugă borșul și puțină apă cu sare. Se lasă la fiert, la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Se servesc cu iaurt/smântână și mămăliguță/pâine, după preferințe.
Poftă bună!