În căutarea celor trei bărbați români suspecți că ar fi clonat carduri bancare în Puerto Rico au pornit agenți din cadrul Biroului de Poliție din Puerto Rico, din cadrul Direcției de Investigații de Furt și Fraude împotriva Instituțiilor Bancare, Financiare și Cooperative, potrivit stiridiaspora.ro.

Trei români căutați de autorități după ce ar fi clonat carduri bancare în Puerto Rico

Autoritățile au spus că, persoanele identificate ar fi plasat dispozitive electronice „Skimmer” în terminalele ATM pentru a obține informații bancare. 

Citește și: VIDEO- Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg: Un tânăr a încercat să fure un televizor stricat

Potrivit noticel.com, doi dintre cei trei suspecți Paul P. și Gheorghe Eduard C., de origine română s-ar afla în prezent pe insulă.

Polițiștii au transmis cetățenilor că, în cazul în care cineva deține informații care ar putea ajuta la localizarea persoanelor, să meargă la cea mai apropiată secție de Poliție din Puerto Rico.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În videoclipul de mai jos se poate vedea cum arată dispozitivele de tip „Skimmer” montate de tâlhari pe bancomate.

Cum reușesc infractorii să clonele cardurile bancare și să sustragă banii victimelor

Cardurile pot fi clonate atunci când anumite dispozitive sunt montate ilegal pe bancomate sau pe pompe de combustibil pentru ca informațiile conturilor și codurile PIN ale deținătorilor cardurilor să poată să fie sustrase de tâlhari.

Citește și: VIDEO- Țigări furate și cărate cu roaba în Carei, județul Satu Mare. Trei indivizi au fost surprinși pe camerele de supraveghere

Astfel, tâlharii folosesc datele furate pentru a clona carduri de credit sau de debit, pe care le pot folosi ulterior pentru a sustrage și banii din conturile aferente.

Autoritățile sfătuiesc cetățenii să se uite atent la bancomate înainte de folosire, iar dacă li se pare ceva în neregulă cu aparatele să contacteze instituția financiară și poliția.

„Dacă observați operațiuni de manipulare sau ceva neobișnuit la bancomate, nu utilizați aparatul. Vă rugăm să contactați imediat instituția financiară și poliția", au transmis reprezentanții Poliției.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si