Medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase al Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, a declarat că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului.
„Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul, potrivit turnulsfatului.ro.
Citeste si: Zeci de polițiști din Bucureși au intrat în izolare. Două persoane au fost confirmate cu coronavirus El a exclus posibilitatea ca pacienții să fi primit două teste fals negative la finalul terapiei.
Cei trei pacienți au vârste cuprinse între 48 și 69 de ani.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Potrivit doctorului, bărbatul de 48 de ani a avut cea mai gravă formă de coronavirus.
Alte simptome la a doua internare
„Unul dintre cazuri a fost chiar grav, a fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă.
Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice.
Citeste si: Revoltă în comuna unde au murit trei fetițe. Mesaj dureros către autorități
Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou.
Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată”, a explicat doctorul.
La a doua infectare pacienții au prezentat alt simptom al bolii.
Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro
Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro
„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare.
Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită. Deci am testat anticorpii, are o cantitate mare de anticorpi și IGM de infecție recentă, dar nu îl ajută în fața acestei tulpini. Era previzibil că sunt în circulație cel puțin două variante diferite.
Și după formele de manifestare pe care le-am avut: unii pacienți au fost dominați de problemele respiratorii și au fost cazurile cele mai grave, alții au venit cu forme dominate de problemele digestive, și-au pierdut gustul, mirosul, au avut diaree, profilul virusului a fost diferit”, a mai spus medicul Victoria Bîrluțiu.
Citeste si: Decizia bombă care ar putea salva Europa după coronavirus
Medicul a atras atenția pacienților infectați să păstreze măsurile de protecție socială, spunând că există riscul de reifectare.