Close sidebar
Close sidebar

Trei localităţi din judeţul Botoșani intră de miercuri în carantină

Localitățile Băiceni, Curteşti şi Mănăstirea Doamnei din Curtești, județul Botoșani au intrat din această dimineață în carantină.

Madalina Grigore,

Trei localităăți din județul Botoșani intră în carantină.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Măsura a fost luată  la propunearea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani după ce rata de infectare a ajuns marți la 6,32 la mia de locuitori.

Analiza de risc din perioada 11-24 septembrie 2021 a arătat că satele Băiceni, Curtești și Mănăstirea Doamnei reprezintă un focar de infecție. În acest sens, pentru declararea carantinei a fost obținut avizul Institutului Național de Sănătate Publică.

Citeste si: Rata de infectare Bucureşti, azi, 29 septembrie 2021: Când se impune carantina de noapte?

Pentru cât timp se impun restricții

Restricțiile sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile. Localitățile carantinate se află la periferia orașului Botoșani, în zona metropolitană.

Ce măsuri au fost luate

Sunt interzise intrarea sau ieșirea din zonele carantinate, indiferent de căile prin care se face intrarea sau ieșirea. Este interzisă circulația sau staționarea a persoanelor în spații publice. Acest lucru se poate realiza numai pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Care sunt restricțiile pentru persoanele vaccinate COVID-19 si nevaccinate, în localitățile cu rata de incidență mare

În intervalul 05:00-20:00 este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, excepție făcând cazurile de: administrare a vaccinului împotriva Covid, deplasare în interes de serviciu, deplasare pentru achiziționarea de bunuri necesare în locuință sau pentru animale, deplasare pentru asistență medicală.

Sunt permise deplasări scurte care sunt legate de activitatea fizică sau pentru nevoile animalelor de companie sau domestice din gospodărie.

Este permisă deplasarea în scop umanitar, dar și deplasarea pentru realizarea de activități agricole.

Tot în județul Botoșani se află și comunele Roma și Tudora, acestea au intrat în carantină pe 23 septembrie, la ora 06:00.

Citeste si: Capitala- tot mai aproape de carantină

Care este rata de infectare

Rata de infectare la nivelul județului Botoșani era, miercuri, de 2,73 de cazuri la mia de locuitori, iar la nivelul municipiului Botoșani de 4,65 cazuri la mia de locuitori.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI