Spitalul Militar de Urgență din Sibiu și cel din Cluj au câte cinci paturi disponibile pentru persoanele infectate cu Covid-19, iar Spitalul Clinic Militar de Urgență are deja 19 pacienți intenați.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre infecțiile nosocomiale: ”Nu încurajăm ascunderea infecţiilor, vrem să ştim realitatea”

Din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, Direcția medicală a MAPN a dispus verificarea disponibilității de suport COVID-19 din spitale.

Citeste si: Alexandru Rafila, detalii despre vaccinul gripal. Când va fi disponibil în România

Alexandru Rafila oferă detalii despre vaccinul gripal

Ministrul Sănătății a anunțat că vaccinul gripal va fi disponibil în cabinetele medicilor de familie la sfârșitul lunii septembrie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Vom avea în premieră la dispoziţie vaccinul gripal încă de la sfârşitul lunii septembrie- începutul lunii octombrie, astfel încât medicii de familie să aibă timp la dispoziţie şi populaţia să aibă timp la dispoziţie să se vaccineze într-un interval eficient, să nu mai ajungem în situaţia în care aducem vaccin gripal şi îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul scade şi eficacitatea este mai mică”, a

promis Alexandru Rafila.

Citeste si:  Alexandru Rafila, anunț optimist cu privire la cazurile de COVID-19: ”Avem o speranţă, bazată şi pe cifre"

Vaccinul gripal  va fi administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie, persoanelor considerate cu risc ridicat de îmbolnăvire- personal medical, copii și adulți cu boli cronice- respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, femei gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani și bătrâni instituționalizați. 

Citeste si: Vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână: Vom avea 30.000 de infectări pe zi

Specialiștii spun că vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână, iar numărul infectărilor ar putea ajunge la 30.000 pe zi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si