Close sidebar
Close sidebar

Trei sportivi romani au ajuns sa-si vanda medaliile olimpice pe eBay! Vicecampioana olimpica la scrima din 1984 marturiseste: "Voi ramane cu amintirea unui meci glorios"

Sportivii platesc cu ani intregi de antrenamente o medalie olimpica, insa exista si cazuri in care ajung sa-si vanda rodul muncii lor pentru a face rost de bani.

D.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Trei medaliati olimpici din Romania au ajuns sa-si vanda medaliile pe eBay, un site specializat in tranzactii de toate genurile. Este vorba despre o medalie de argint obtinuta la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976) la canoe – cu pretul de 2.800 dolari, o medalie de bronz la JO de iarna de la Cortina (1956) cu 2.000 dolari si una de argint la scrima de la JO de la Los Angeles (1984). Ultima dintre ele a fost vanduta in 2011 de catre floretista Marcela Moldovan-Zsak pentru 3.300 de dolari. Din aceasta suma, 300 de dolari i-au revenit site-ului, iar restul vicecampioanei romance.

Majoritatea medaliilor de pe eBay sunt replici, insa nu toate

Licitatia a fost castigata de un colectionar din Ungaria, si el fost sportiv. Medalia cantareste 138 grame si are inscriptionate in relief insemnele celei de-a 23-a editii a Jocurilor Olimpice.

Marcela Moldovan-Zsak, care in prezent are 60 de ani, locuieste la Satu Mare si se ocupa de pregatirea tinerilor sportivi care doresc sa practice aceasta disciplina. De aici se trage si Simona Pop, componenta a lotului de spada care a cucerit aurul olimpic in urma cu doua zile, la Rio.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Marcela Moldovan-Szak a refuzat sa explice care au fost motivele pentru care a ajuns sa-si vanda medalia de aur. „Pentru mine, e doar o medalie, un trofeu ca multe altele pe care le-am cucerit.

Exista in lume oameni pentru care medaliile olimpice inseamna foarte mult. Voi ramane cu amintirea unui meci glorios cu Germania de Vest, a unei veri de neuitat la Los Angeles si cu o performanta atinsa de putine ori de scrima romaneasca la Jocurile Olimpice. La ce potential avem, chiar de prea putine ori”, a declarat Marcela Moldovan-Zsak in urma cu cativa ani.
Simona Pop, o alta satmareanca ce a cucerit aurul olimpic acum doua zile

Pe eBay exista in prezent sute de medalii olimpice scoase la vanzare de diversi comercianti. Majoritatea sunt insa replici, care se pot achizitiona pentru 30-40 dolari. Exista insa si medalii originale, al caror pret sare de 2.000 de dolari.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI