Tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina. NATO continuă să ofere sprijin Ucrainei în războiul pe care Rusia l-a inițiat în urmă cu nouă luni. 

Iată care sunt cele trei arme de ultimă generație în războiul dintre Rusia și Ucraina!

Tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina.

Trei tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina

[Sursa foto: PixaBay]

Au trecut 9 luni de la izbucnirea Războiului din Ucraina

Rusia a atacat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie 2022.

La mai bine de 9 luni de la începutul războiului, pagubele sunt imense pentru ambele țări. 

În cele nouă luni de când a lansat invazia în Ucraina, Rusia a cheltuit aproximativ 82 de miliarde de dolari pentru a întreține războiul. Suma reprezintă un sfert din bugetul anual al Federației Ruse, arată o analiză Forbes Ucraina.

Calculele realizate de Forbes Ucraina nu cuprind și cheltuielile de apărare durabile sau pierderile legate de economie.

În 2021, veniturile Rusiei s-au ridicat la 340 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că Moscova a cheltuit deja un sfert din buget pentru ceea Vladimir Putin a numit „operațiune militară specială”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Costul total al salariilor militarilor înrolați în război, vorbim de aproximativ  2,7 miliarde de dolari după mobilizare.

Citește și: O ucraineancă refugiată în România s-a sinucis, după ce a aflat că soțul ei a murit pe front

De asemenea, numărul victimelor în rândul militarilor ruși a crescut în ultimele două luni. Suma despăgubirilor care trebuia plătită era estimată la aproximativ un miliard de dolari pe lună în vară, iar în ultima lună de război aceasta depășește 3,5 miliarde de dolari.

Conform Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, un număr record de soldați ruși 17.470 au fost uciși în Ucraina în ultimele treizeci de zile, mai mult decât în prima lună de război.

Tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina.

Trei tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina

[Sursa foto: PixaBay]

Ce tehnologii de ultimă generație sunt folosite în războiul dintre Ucraina și Rusia

În războiul dintre Rusia și Ucraina s-au utilizat și noi tehnologii și tactici moderne care sunt observate și analizate pentru a vedea ce schimbări s-au produs. 

Tehnologia Delta

Este un sistem de informare în timp real. Poate fi folosită de soldați, oficiali civili sau oficialii autorizați de autoritățile din Ucraina pentru a vedea și distribui cele mai importante detalii referitoare la mișcările armatei ruse.

Citește și: VIDEO- Secretarul general al NATO este sigur că Rusia va eșua pe frontul din Ucraina. Ce spune despre armata lui Vladimir Putin

Programul a fost dezvoltat în colaborare cu NATO, dar a fost testat foarte puțin înainte de a fi folosit în războiul din Ucraina. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ucraina a devenit unul dintre terenurile care oferă șansa ca arme, sisteme informatice și tehnologii de ultimă generație să fie testate în contextul războiului.

Printre noile tehnologii din Ucraina se numără și bărcile ce pot fi controlate de la distanță.

Arme anti-drone SkyWiper

Arme anti-drone SkyWiper pot deturna și întrerupe funcționarea altor drone și le poate bloca sistemele de comunicare. Au fost dezvoltate în Lituania. Au fost pe piață doi ani înainte de a fi livrate Ucrainei.

Versiunea actualizată a sistemului de apărare aerian

A fost construit în Germania, dar armata de acolo nu a apucat să îl folosească. 

„Ucraina este terenul de încercare perfect, întrucât avem șansa de a testa toate ipotezele în luptă și să introducem schimbări revoluționare în tehnologia militară și războiul modern”, a declarat Mihailo Fedorov, viceprim-ministrul ucrainean și ministru al transformării digitale.

Citește și: Zelenski promite "vești importante" în curând. "Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă. Şi nu o va face"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si