Cei trei tineri, cu vârste de 14, 17, respectiv 20 de ani, sunt suspectaţi a fi simpatizanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic și au fost arestaţi de către autoritățile austriece înainte de începerea paradei.

Câțiva tineri au atentat asupra Marșului Pride de la Viena 

Trei tineri au încercat să atace mai multe persoane participante la marşul LGBT de la Viena

Trei tineri au încercat să atace mai multe persoane participante la marşul LGBT de la Viena

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit unor surse, nu a existat nicio ameninţare la adresa celor care au participat sâmbătă la Marşul Mândriei în centrul Vienei.

„Ei au distribuit conţinut extremist pe internet. În acest context, suspecţii s-au concentrat asupra Pride Parade ca ţintă potenţială”, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat, potrivit AFP.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citește și: Papa Francisc vede războiul din Ucraina drept un „regres macabru al umanităţii”

În urma arestării celor trei tineri, autorităţile au descoperit diferite arme, printre care săbii, stele ninja, cuţite şi alte probe împotriva acestor trei tineri austrieci de origine cecenă şi bosniacă. Unul dintre ei era deja cunoscut de poliţie.

Cei trei plănuiau să folosească „arme albe sau vehicule” în timpul paradei, a mai transmis poliţia.

Citește și: VIDEO| Cel mai ascultat preot al Rusiei, patriarhul Kiril, criticat de BOR pentru declarațiile sale. Vezi ce a spus înaltul prelat de la Kremlin

Aproximativ 300.000 de persoane au participat la parada din centrul Vienei, în sprijinul drepturilor persoanelor LGBT+. În noiembrie 2020, un simpatizant al Statului Islamic a deschis focul în centrul Vienei, unde a ucis patru persoane şi a rănit alte 23, fiind ulterior împușcat mortal de forțele de ordine. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si